Társoldalunk:

Hamilton kezdi felőrölni Bottas idegeit?

2019.06.14. 20:12

Valtteri Bottas úgy érzi, egyfajta ébresztő volt a számára a Kanadai Nagydíj időmérőjén bemutatott rontása, és tudja, hasonlókat nem igazán engedhet meg magának a szezon további részében, azt viszont tagadja, hogy a baki a Lewis Hamilton győzelmi sorozata miatt rá nehezedő nyomás következménye lett volna.

Négy futammal a szezon kezdete után még vezette a világbajnoki pontversenyt, az utóbbi három nagydíjon azonban csak egy második, egy harmadik és egy negyedik helyet szerzett, miközben csapattársa mindháromszor nyert. Valtteri Bottas hátránya jelenleg 29 pont Lewis Hamilton mögött az összetettben, több mint egy győzelemnyire van már tehát az ötszörös világbajnoktól, Kanadában ráadásul magának köszönhette, hogy még dobogóra sem állhatott, mivel nagyot hibázott a Q3-ban. A finn pilóta ennek ellenére tagadta, hogy a nőne rajta a nyomás, állítása szerint nem ezért rontott.

Bottas nem érez nyomástForrás: AFP/2019 Getty Images/Charles Coates

Bottas az első Q3-as próbálkozása során pördült meg a kettes kanyarból kifelé, és bár másodjára már körbement,

az a köre sem volt hibáktól mentes, ezért csak a hatodik rajtkockát szerezte meg vele.

A versenyen végül a negyedik helyen végzett. „A [kanadai] időmérő végén hibáztam, utána pedig talán túlságosan igyekeztem javítani, de az ilyesmi megtörténhet. Az időmérő mindhárom szakaszában jól éreztem magam, világos elképzelésem volt arról, hogy miként és hol javuljak, nagyon magabiztos voltam. Ezután elkövettem egy buta hibát, ami miatt veszítettem néhány pontot, ami nyilvánvalóan idegesítő” – ismerte be a finn.Nem engedhetek meg magamnak sok ilyen versenyhétvégét, ha a bajnoki címért szeretnék küzdeni. Most tovább kell lépnem. Talán ez egyfajta ébresztő volt, biztos vagyok benne, hogy az ilyenekből mindig tanulhatok."

Tudja, hogy a folytatásban már nem nagyon ronthatForrás: AFP/2019 Getty Images/Dan Istitene

A Monacói Nagydíjon kicsit több szerencsével simán második lehetett volna Hamilton mögött, ha csapattársa nem viszi el az egyik kerékkulcsot a bokszkiállásnál, emiatt a szerelők nem késlekednek annyit Bottas cseréjével, hogy Verstappen mellé jöjjön vissza, majd a falhoz szorítva defektet okozzon a Mercedesnek. Bottas így érkezett Kanadába, ahol jött az időmérős hiba, joggal merül tehát fel, hogy Hamilton csapattársa elkezdte érezni a nyomást, ő azonban tagadja, hogy így lenne.

„Nem, nincs rajtam nyomás. Boldog vagyok a jelenlegi helyzetemben, azzal, ahogy a dolgok alakultak az év kezdete óta, igazán élvezem. Nem mondanám, hogy az elmúlt futamokon történteknek bármi köze lenne a nyomáshoz, beleértve a legutóbbi hétvégét. Nem gondolnám, hogy meg fogok törni a nyomás alatt, mert nem érzek nyomást. Semmi sincs hatással a teljesítményemre, legfeljebb pozitív módon, úgyhogy erről nem is szeretnék többet beszélni."

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK