Társoldalunk:

Az F1 fenegyereke apjával indulna a Le Mans-i 24 óráson

2019.06.14. 15:05

Fernando Alonso és Nico Hülkenberg Le Mans-i sikere mintha elkezdte volna felnyitni a mai Forma-1-es pilóták szemét, akik közül egy újabb venné a 24 órás felé az irányt, amelyen ráadásul saját apjával indulna.

Nico Hülkenberg és Fernando Alonso után a Haasnál versenyző Kevin Magnussen lehet a következő aktív Forma-1-es pilóta, aki elindul a Le Mans-i 24 óráson. Az említett két versenyzővel ellentétben a dánnak aligha lenne esélye az összetett győzelemre a legendás viadalon, ugyanakkor ő elmondhatná magáról azt, amit kevesen: saját édesapjával osztozna az autón. Csapata elengedte a száguldó cirkusz fenegyerekét, most már csak az a kérdés, hogy mikor valósul meg a különleges alkalom.

Jan Magnussen ezzel a Corvette-tel indul az idei Le Mans-i 24 órásonForrás: AFP/Jean-Francois Monier

Kevin Magnussen édesapja, a McLarennel és a Stewarttal az F1-ben is megforduló, 1995 óta sportautókkal is versenyző Jan Magnussen 1999 óta az összes Le Mans-i 24 óráson részt vett, 2004 óta pedig a Chevrolet-nál egy Corvette kormányát tekeri.

Idősebb Magnussen az LMGTE Pro kategória (vagy ahogy éppen aktuálisan hívták) négyszeres győztesének (2004, 2005, 2006, 2009) mondhatja magát, évről évre az elsőségért harcol, ahogyan vélhetően a hétvégi Le Mans-i viadalon is fog.

Kevin Magnussen aktív versenyzőként természetesen elsősorban Forma-1-es kötelezettségeire koncentrál, a Haas azonban megadta az engedélyt ahhoz, hogy amennyiben nem ütközik az F1-es versenynaptárral, elinduljon Le Mans-ban. Igent mondtak, most már csak meg kell találni a megfelelő időpontot és lehetőséget – nyilatkozta a fiatalabb Magnussen. – Nem szeretnék felkészületlenül belevágni, mert az nem csak nekem lenne rossz, hanem az apámnak is, mert neki nyernie kell. Fel kell nőnöm ehhez az elváráshoz és ennek megfelelő teljesítményt kell letennem az asztalra."

Kevin Magnussen szeretne rendesen felkészülni, hogy ne hátráltassa apját a győzelemért folyó csatábanForrás: AFP/2019 Getty Images/Dan Istitene

Kevin Magnussen tehát nem a legmagasabb kategóriában indulna, ahogyan tette azt Nico Hülkenberg 2015-ben, vagy a kétszeres világbajnok Fernando Alonso tavaly és idén, ez azonban semmivel sem tenné kevésbé izgalmassá a kalandot, különösen annak tükrében, hogy édesapjával osztozna az egyik Corvette-en. „Szeretnék Corvette-tel menni, ő nagyjából tizenöt éve megy ezzel a márkával, vagy valami olyasmi. Tizenöt vagy húsz. Ez ő, én pedig imádnám, ha osztozhatnék vele ebben. Egyértelműen a kategóriagyőzelemért mennénk. Nagyszerű lenne profi körülmények között együtt dolgozni vele és osztozni egy versenyautón. Mindig is beszéltünk róla és megosztottuk egymással a tapasztalatainkat a vacsoraasztalnál, remek lenne végre valójában együtt versenyezni."

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK