Vágólapra másolva!
Mivel nem látott esélyt Sebastian Vettel megelőzésére a Ferrari magas végsebessége miatt, jobb híján megpróbálta hibába hajszolni ellenfelét, sikerrel. A kanadai versenyhétvégéje azonban nem alakult simán, aggódott, hogy el sem tud rajtolni.

Karrierje egyik legfurcsább győzelmét aratta Lewis Hamilton Kanadában. Az ötszörös világbajnok csak Sebastian Vettel nyomában, másodikként szelte át a célvonalat, de akkor már tudni lehetett, hogy a ferrarist 5 másodperces időbüntetéssel sújtották, amiért a kicsúszása után veszélyesen manőverezett vissza a pályára és majdnem felöklelte a Mercedest a palánkra.

Vettel kiakadt a döntésre, a két klasszis azonban tisztelettel beszélt egymásról és a versenyen vívott szoros küzdelmükről. Hamilton láthatóan kellemetlenül érezte magát a szokatlan helyzetben, a vitatott esetet is elintézte néhány szóval, nehogy magára haragítsa az ítéleten felháborodó nézősereget.

Kattintson a képre galériánk megtekintéséhez! Forrás: AFP/2019 Getty Images/Dan Mullan

"A célig igyekeztem megelőzni [Vettelt]. Hibába kergettem, szélesen fordult. Megtámadtam a kanyarban, de majdnem ütköztünk – nyilatkozta. – Én rendesen bevettem a kanyart, de amikor valaki átmegy a füvön, nem szabad egyenesen kimennie a versenyívre, biztonságosan kell visszatérni."

Hamilton a rajttól kezdve 2-3 másodpercen belül követte Vettelt, később sokáig szinte rajta csüngött, ám

rendes támadást indítani és előzni nem tudott a Ferrari magasabb végsebessége miatt.

"Próbáltam nyomás alá helyezni, hibába hajszolni, mert hiába kerültem közel hozzá, az egyenesben annyira gyors volt, hogy elhúzott" – mondta. Vettel a 48. körben csak megingott az első szektor jobb-bal sikánjában, ez és a sportfelügyelők szerint szabálytalan manőver eredményezte Hamiltonnak a győzelmet.

Kattintson a képre galériánk megtekintéséhez! Forrás: AFP/2019 Getty Images/Dan Istitene

A brit kiemelte a szerelők kitartó munkáját, mivel a hétvégén igen sok dolguk akadt, részben az ő hibája miatt is. "Nagyon büszke vagyok a szerelőimre. Iszonyatosan keményen hajtottak, hogy összerakják az autót, miután pénteken balesetet szenvedtem – mondta. – Nagyszerű munkát végeztek. A szombat kiváló volt, visszatértem a ritmusba és a helyes ösvényre."

Optimistán érkeztem ide, ez olyan érzés volt, mintha fenéken billentettek volna. De a szerelők keményen dolgoztak, hogy megjavítsák az autót és a motort." A Mercedesben a hidraulikafolyadék szivárgott, az általában 6 órát igénylő javítást feleennyi idő alatt megoldotta a brigád.

Hamilton megpróbáltatásai viszont ezzel koránt sem értek véget, a rajtrácsra menet a fékekre panaszkodott, a felvezető körre meg csak lomhán vágott neki, miután bekapcsolt a lefulladásgátlója. "A rajtnál aggódtam, hogy nem tudok majd elindulni" – közölte,

és a versenyen a fékek hőmérsékletével is meggyűlt a baja.

A másik Mercedesszel Valtteri Bottas negyedikként futott be, és már több mint egy győzelemnyi, 29 pontos a hátránya csapattársával szemben a bajnokságban.