Társoldalunk:

Gasly kissé kiakadt a leváltásáról szóló pletykákon

2019.06.07. 10:48

Pierre Gasly indulatosan fogadta, hogy a bokszutcában terjedő pletyka szerint a Red Bull a 2020-as szezontól a Renault-nál versenyző Nico Hülkenberget ültetné a helyére és „baromságnak” titulálta a szóbeszédet, amit a franciák német versenyzője is tagad.

Nem Sebastian Vettel volt az egyetlen pilóta a mezőnyben, akiről a Monacói Nagydíj alatt a jövőjét firtató pletykák kezdtek el terjedni, a Red Bullnál eddig Max Verstappentől jócskán elmaradó Pierre Gasly ülését is többen veszélyben látják és Nico Hülkenberget tartják esélyesnek a francia helyére 2020-tól. Helmut Marko, az energiaitalosok tanácsadója korábban nonszensznek nevezte a pletykát, Kanadában pedig Gasly és Hülkenberg is reagált rá, előbbi kicsit feldúltan, utóbbi humorosan fogadta a szóbeszédet.

Gasly nem volt elragadtatva - Galéria!Forrás: AFP/2019 Getty Images/Mark Thompson

Gasly eddig az összes idei időmérőn és versenyen kikapott holland csapattársától, a Verstappenhez képesti teljesítménye azonban ha lassan is, de javulni látszik. Helmut Marko az Auto Bildnek elmondta, hogy beszélt Gaslyval, amit most a francia pilóta is megerősített, majd indulatosan közölte: lezártnak tekinti az ügyet.Őszintén szólva nem akarok semennyi időt sem vesztegetni az efféle baromságokra. Sokkal fontosabb dolgokkal kell foglalkoznom, mint a munkám, a családom és a barátaim – nyilatkozta a Kanadai Nagydíj csütörtöki napján. – Az efféle baromságok számomra csak gyatra újságírást jelentenek, többet nem szeretnék ezzel kapcsolatos kérdésekre válaszolni."

Hülkenberg szintén tagadta, hogy a Red Bullhoz tartana, a Renault német versenyzője „álhírnek" és „kitalációnak" nevezte a pletykákat,

majd azzal viccelődött, hogy az egójának azért kifejezetten jót tettek.

Hülkenberg jót derült azon, hogy a Red Bull-lal hozták szóba - Galéria!Forrás: AFP/2019 Getty Images/Mark Thompson

Ami Gaslyt illeti, Christian Horner csapatfőnök már többször is türelméről biztosította a Verstappennél kevesebb mint feleannyi pontot szerző pilótát, aki továbbra sem elégedett a teljesítményével, ugyanakkor érzi a javulást. „Szerintem javul a formám, különben nem lennék képes olyan teljesítményre, mint voltam Monacóban. Tíz másodpercen belül végeztem az első helyezetthez képest úgy, hogy a nyolcadik helyről rajtoltam. Ugyanakkor úgy érzem, hogy továbbra is messze vagyok a legjobb tudásomtól, továbbra is vannak dolgok, amelyek miatt nem érzem magam teljesen komfortosan, azonban látom és érzem, hogy versenyről versenyre javul a helyzet."

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK