Vágólapra másolva!
Centikre vannak a falak, nincsenek nagy bukóterek, annál több viszont a komoly féktáv. Bereznay Dániel, az F1 esport-bajnokságának magyar versenyzője a GPhírek pályabemutató-rovatában szemléltette, hogy mennyire lesz nehéz dolguk a versenyzőknek a hétvégi Kanadai Nagydíjon.

Ezúttal is elmaradhatatlan eleme a felkészülésnek a soron következő versenyhétvégére a GPhírek és az F1 hivatalos esport-bajnokságának első magyar versenyzője által indított pályabemutató-sorozat aktuális epizódja, amelyben Bereznay Dániel a Kanadai Nagydíj helyszínére kalauzolja el a nézőket. A Mercedestől távozó, az F1 Esports Series harmadik szezonjában is induló esportoló a Circuit Gilles Villeneuve bemutatása mellett az ezen a helyszínen kiemelten fontos fékekről is szót ejtett.

Bereznay Dani a kanadai pályán Forrás: Origo

Kevés hibázási lehetőség, kis bukóterek, hatalmas tempó. Nagyjából erről szól egy kör a Kanadai Nagydíj helyszínén,

ahol nem csak a valóságban, hanem a Forma-1 hivatalos játékában is az autó falhoz verését kockáztatva kell bevenni jónéhány kanyart, ahogyan az az alábbi videóban is látható.

Dani nem aprózta el, és az Alfa Romeót is a csúszáshatáron táncoltatta végig a hétvégi verseny helyszínén, majd a második részben a fékekről beszélt, amelyek helyes használata kiemelten fontos ezen a pályán, a valóságban és a játékban egyaránt.

Bereznay Dani pályabemutatója a Hyp-R.ZONE-ból

Sorozatunk következő, Francia Nagydíj előtti epizódjában rendhagyó adást láthatnak, a Paul Ricard-i aszfaltcsík bemutatása mellett Bereznay Dani és a Hyp-R.ZONE szimulátorterem tulajdonosa tanácsokkal látja el azokat, akik egyelőre csak kacérkodnak az esport gondolatával, vagy már belevágtak, csak szeretnének magasabb szintre lépni.