Hamilton: Küszködök az autóval, az eddigi forma még csak a kezdet

Forma-1, Lewis Hamilton, Mercedes-AMG Petronas, Monacói Nagydíj
Mercedes' British driver Lewis Hamilton crosses the finish line to win the Monaco Formula 1 Grand Prix at the Monaco street circuit on May 26, 2019 in Monaco. (Photo by Yann COATSALIOU / AFP)
Vágólapra másolva!
A világbajnoki pontverseny éllovasa a Monacói Nagydíj megnyerése után kijelentette, még ennél is jobb formába lendülhet, ha jobban kiismeri a Mercedes viselkedését.

Magabiztos előnyre tett szert Lewis Hamilton a Monacói Nagydíj megnyerésével, annak is köszönhetően, hogy csapattársa és idei legnagyobb riválisa, Valtteri Bottas csak a 3. helyet tudta megszerezni, a leggyorsabb kört pedig Pierre Gasly elhappolta a Mercedes-pilóták elől. Hamilton ezzel már 17 ponttal vezet, 4 futamgyőzelmet ért el, míg Bottas egyelőre kettőnél tart az idén.

A brit pilóta négy futam után még fej-fej mellett haladt a pontversenyben Bottasszal, Hamilton viszont utána két győzelemmel megkezdte az elszakadást. Az új turbókorszak 2014-es kezdete óta még sohasem állt ilyen jól a Monacói Nagydíj után, 137 pontot gyűjtve vezet, ezt csak 2015-ben tudta megközelíteni 126 ponttal.

Hamilton eddig hatból négy futamot nyert meg az idén Forrás: AFP/Yann Coatsaliou

Hamilton a mostanit is beleértve az előző hat szezonkezdet során háromszor még hátrányban volt a kihívójával szemben a Monacói Nagydíj után, de csak egyszer, 2016-ban maradt alul a végső értékelésben is. Ez vérfagyasztó statisztika az ellenfelek számára, főleg annak tekintetében, hogy az ötszörös világbajnok szerint ennél jobban is szerepelhet még a szezon során.

– vélte a háromszoros monacói győztes. – Úgy érzem, kihoztam a legtöbbet, amit tudtam. Annyira felkészülten érkeztem, amennyire csak az lehettem, de mégis küszködtem azzal, hogy előcsaljam az autóból a valós teljesítményét” – tette hozzá Hamilton, aki tőle szokatlan ujjongással ünnepelte a pole pozíció megszerzését is.

A Mercedes eddig öt kettősgyőzelemnél tart az idén, Monacóban sem a csapaton múlt, hogy Bottas csak a 3. lett Forrás: Daimler AG/Steve Etherington

Hamilton a küszködése ellenére mindössze 2 ponttal szerzett kevesebbet, mint a Ferrari mindkét versenyzője összesen, de kijelentette, javulásra számít, ahogy versenyről versenyre egyre több információhoz jutnak az autóról. „Különösen az idei gumik miatt, mert a működési tartományuk még szűkebb. Arra számítok, hogy mindenki egyre jobb lesz” – vélte a brit pilóta.

– nyilatkozta. – Azt nem igazán tudom, hogy ez a következő futamon vagy 10 verseny múlva következik be, de nagyon-nagyon elszánt vagyok, hogy megoldjam ezeket a problémákat” – ígérte az ötszörös világbajnok.