Vágólapra másolva!
Nico Hülkenberg szerint a középmezőnyből felzárkózni próbáló Charles Leclerc frusztrált volt, Romain Grosjean kamikazemanővernek nevezte a monacói pilóta előzését.

Két szép előzést végrehajtott, egyet viszont elrontott a Monacói Nagydíjon a hazai pályán versenyző Charles Leclerc, aki a Ferrari időmérős bakija miatt csak a 15. helyről rajtolhatott, így már a futam előtt közölte, hogy kockázatot fog vállalni a felzárkózás érdekében. Monacóban híresen nehéz előzni, Leclerc mégis kikerülte Lando Norrist, majd Romain Grosjeant is meglepte a Rascasse-ban.

„Leclerc nagyon-nagyon agresszív volt – mondta Grosjean, aki kamikazemanővernek nevezte az ellene végrehajtott előzést. – Kinyitottam neki az autót, hogy ne érjünk össze, de tudtam, hogy lesz valaki, aki ezt nem teszi meg, és a következő körben így is történt, úgyhogy nyertünk két helyet” – utalt Leclerc és Nico Hülkenberg későbbi koccanására.

Hülkenberg és Leclerc csatája Forrás: XPB / James Moy Photography Ltd.

A Ferrari pilótája Grosjean megelőzése után rögtön Hülkenberg nyomába eredt, és ugyanott próbálta megelőzni, ahol a Haas versenyzőjét is, de a német ellenfél nem hagyott neki annyi helyet. „Megpördült, épphogy hozzám ért. Én nem mentem neki a falnak, de felhasította a jobb hátsó gumimat. Szerintem abban a pillanatban biztos, hogy túlságosan ambiciózus volt.”

Leclerc kijelentette, szerinte a koccanás versenybaleset volt, és a német pilóta nem hagyott neki elég helyet.

Hülkenberg viszont úgy tartotta, ellenfele türelmetlen és frusztrált volt az időmérő eredménye miatt. „Gyorsan át akart vágni a mezőnyön, de ez Monaco, itt nem mindig így mennek a dolgok – összegzett a rutinos pilóta, akinek szólt a mérnöke, hogy figyeljen a Rascasse-ban. – Éreztem, hogy mire készül, de egy pilótának akkor is mérlegelnie kell, hogy mikor igazi egy lehetőség, és mikor nem az.”

Leclerc előzése Grosjean ellen, majd koccanása Hülkenberg támadásakor

Leclerc-nek az idén nem jön ki a lépés az utcai pályákon. A bakui időmérőn ő volt az esélyes, de összetörte az autóját, ezért nem tudott részt venni a Q3-ban, Monacóban pedig a csapat időmérős hibája után ő hajszolta bele magát a balesetbe.

„Nagy kockázatokat kellett vállalnom, ezt meg is tettem – összegzett. – Eleinte mókás volt, de sajnos katasztrófa lett a vége, ám Monaco néha ilyen. Sajnos, amikor a 15. helyen kezdtünk úgy, hogy ez nem tükrözi a tempónkat, akkor igen nehéz felzárkózásnak néztünk elébe.”