Társoldalunk:

Hamilton: Mélyebbre kellett ásnom, mint valaha

2019.05.25. 17:36

A Mercedes házicsatájává szűkült a Monacói Nagydíj időmérője, amelyen sokáig Valtteri Bottas tűnt gyorsabbnak, ám a legfontosabb pillanatokban nem tudta felmelegíteni a gumijait, így Hamilton megelőzte.

Lewis Hamilton hetek óta küszködik, hogy mindent kisajtoljon autójából egy mért körön, de Monacóban 86 ezredmásodperc különbséggel legyőzte csapattársát, a szezon második versenye, a Bahreini Nagydíj óta először.

A címvédő a szokásosnál is nagyobb örömmel fogadta a hírt, amikor megkapta, mert Valtteri Bottas sokáig gyorsabb volt nála. "Nagyszerű autóval érkeztünk meg ide, remek volt a csata Valtterivel, nagyon gyors volt. Mélyebbre kellett ásnom, mint valaha, hogy meglegyen a pole, örülök, hogy sikerült" – nyilatkozta.

Kattintson a képre galériánk megtekintéséhez!Forrás: AFP/Andrej Isakovic

"A kör gyönyörű volt, hihetetlenül érzem magam. Bármilyen autónk van, a határon vezetjük, itt ez olyan, mint egy bikával birkózni."

Nehéz volt a kör, a végén túlkormányzottá vált az autóm a Rascasse-ban, éppen, hogy sikerült megfognom, majd az utolsó kanyarból kifelé is időt veszítettem, és csak ültem a célvonal felé abban reménykedve, hogy elég lesz az előnyöm."

Szombati sikerével egyértelműen ő vált favorittá a futamon, hiszen Monacóban képtelenség előzni a pályán közel azonos szinten lévő autókkal, a helycseréhez váratlan hatások szükségesek.

"Kicsit szenvedtünk, hogy a megfelelő tartományba hozzuk és felmelegítsük a gumikat. Gondolkodtunk, hogy egy vagy két körrel tegyük meg ezt, de végül minden összeállt, aminek örülök" – mondta Toto Wolff csapatfőnök a Sky Sportsnak, utalva az első edzésnapon tapasztalt problémára.

Kattintson a képre galériánk megtekintéséhez!Forrás: AFP/Andrej Isakovic

A megoldás csak Hamiltonnál volt hiánytalan, Bottas pont emiatt szenvedett vereséget. A finn a Q2-ben és a Q3 első kísérletei során is gyorsabb volt csapattársánál, de hiába várta több mint 2 tizedmásodperces előnnyel a végső párbajt, alulmaradt.

Csalódott vagyok. Az első Q3-as köröm után úgy éreztem, hogy több helyen is tudok javítani, a kivezető körömben viszont forgalomba kerültem, nem tudtam eléggé felmelegíteni a gumikat, és ennyi volt" – közölte.

"Már az 1-es kanyarnál éreztem, hogy nem kapcsoltak be a gumik, és utána minden kanyarban egyre lassabb voltam. A 8-asban nagyon beriszált az autó, és ott mindennek vége lett."

"Úgy éreztem, hogy meglehet ma a pole, de végül nem lett meg. Jó lenne ott lenni az első rajtkockában, de nincs értelme feladni már szombaton, hosszú lesz a verseny, mindent meg fogok próbálni, hogy megnyerjem."

Nem ő volt az egyetlen, aki ilyen problémával szembesült, többek között Max Verstappen és Sebastian Vettel is erről számolt be. 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK