Társoldalunk:

Red Bull: A Mercedes a toronymagas favorit, a Ferrari elkapható

2019.05.23. 18:58

Nem volt problémamentes a Red Bull első edzésnapja Monacóban, Max Verstappen azonban megmutatta, hogy a Ferrarit legyőzhetik, a Mercedes viszont szerinte is túl gyors.

A Red Bull az utóbbi években mindig nagy várakozásokkal érkezett meg Monacóba, mivel ez volt az a pálya, amelyen nem szenvedtek akkora hátrányt a gyengébb motorjuk miatt, miközben ki tudták aknázni az autójukban rejlő lehetőséget. Az idén egy kicsit más lehet a helyzet, az első két szabadedzés után ugyanis a pilóták és Christian Horner csapatfőnök is a Mercedest tartja a hétvége legfőbb esélyesének, miközben úgy vélik, hogy a Ferrarikkal felvehetik a versenyt.

Verstappent a garázsba kényszerítette egy hűtőjét eltaláló alkatrész, de a csapat megoldotta a problémát - Galéria!Forrás: Red Bull Content Pool

Az első edzésen a második helyet megkaparintó Max Verstappen mindössze 59 ezreddel maradt el a legjobb időt autózó Lewis Hamiltontól, és bár

a második gyakorláson a hűtő meghibásodása miatt kiesett idő visszavetette

(9 tizedes hátránnyal csak a 6. helyen zárt), optimista az esélyeit illetően, a Mercedesszel ellentétben a Ferrarikat verhetőnek tartja. „Rendben volt az edzés, így is gyorsak voltunk. A második edzésen, amikor mindenki feltette a második szett gumiját, szivárogni kezdett a hűtőfolyadék, mert törmelék repült a légbeömlőbe és megrongálta az egyik hűtőt, ezért ki kellett cserélnünk. Szerintem a Mercedes túl gyors, a második és a harmadik helyezett közötti nagy lyukba viszont beférhetünk. Rájuk nem hiszem, hogy igazán nyomást tudnánk helyezni, ha harmadikak tudunk lenni az időmérőn, akkor jól teljesítettünk."

A második edzés végén az autóra panaszkodó rádióüzenetéről Verstappen azt mondta, hogy a hűtő cseréjekor változtattak a beállításokon, ez azonban nem vált be, de ha visszatérnek az előző beállításhoz, szerinte minden rendben lesz.

Verstappen az első szabadedzésen megmutatta, hogy a Red Bull képes a Ferrari legyőzésére - Galéria!Forrás: Michael Regan/Getty Images

Christian Horner csapatfőnök hasonlóan vélekedett pilótájához az Ezüstnyilak verhetőségét illetően. „Biztató edzésünk volt, viszont látva a Mercedes barcelonai harmadik szektorhoz hasonló teljesítményét, ők az abszolút toronymagas esélyesei ennek a hétvégének. A célunk az lesz, hogy a közelükbe férkőzzünk, és megpróbáljunk nyomást gyakorolni rájuk."

Pierre Gasly a másik Red Bullban egyszer sem tudta megközelíteni a Mercedeseket, első nekifutásra egy másodpercet, másodikra 8 tizedet kapott Hamiltontól. A francia pilóta a Ferrarit sem tudta megelőzni (Leclerc-t a második edzésen igen, de a monacói elfékezte a leggyorsabbnak ígérkező körében az alagút utáni sikánt), a hétvége hátralevő részében azonban az a terve, hogy a vörös autók elé kerül.

Gaslynak még van hova gyorsulnia, de magabiztos amiatt, hogy talál még pár tizedet - Galéria!Forrás: Dan Istitene/Getty Images

„Az első edzés kicsit nehéz volt, de aztán elvégeztünk néhány változtatást a másodikra, amitől sokkal jobban kezdtem érezni magam az autóban” – nyilatkozta a francia pilóta.A Ferrarival állunk harcban, a Mercedes elég messze van előttünk, dolgoznunk kell, és meglátjuk, hogy mire megyünk szombaton. Összességében pozitív nap volt, az egyetlen sajnálatos dolog, hogy Max nem tudott több kört megtenni, szombaton azonban szerintem további teljesítményt fogunk tudni kisajtolni az autóból. Magabiztos vagyok, tudjuk, hogy itt minden a rajtpozícióról szól, remélhetőleg találunk pár extra tizedet."

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK