Társoldalunk:

Leclerc: Célunk a biztos második hely, a Mercedes más szinten van

2019.05.23. 20:27

Charles Leclerc nem köntörfalazott, és a Monacói Nagydíj nem kimondottan a Ferrari szájíze szerint alakuló csütörtöki edzésnapja után kijelentette: a második hely lesz a céljuk a hétvégén, mivel a Mercedes túl nagy fölényben van.

A Ferrarik nagy lemaradással zárták a Monacói Nagydíj csütörtöki edzésnapját a Mercedeshez képest, mindezzel azonban nem múlták alul a várakozásokat, a legtöbben ugyanis nem is számítottak másra a vörösöktől. Ők maguk bizonyára reménykedtek benne, hogy közelebb férkőzhetnek, a barcelonai teszten felderített gumiproblémák – nevezetesen, hogy nem tudják a megfelelő működési tartományba hozni az abroncsokat – azonban most is hátráltatták őket. Sebastian Vettel igyekezett reménykeltően nyilatkozni, Charles Leclerc viszont kerek-perec kijelentette: a második helyért fognak küzdeni.

Leclerc gyakorlatilag lemondott arról, hogy normál körülmények között legyőzhetik a Mercedest - Galéria!Forrás: CALLO ALBANESE/Rudy Carezzevoli Photographer

Az első tréningen Leclerc szűk négy, Vettel pedig hét tizeddel volt lemaradva az első helyet elérő Lewis Hamilton Mercedesétől, ez a távolság a második gyakorlásra a német esetében maradt ugyanekkora, míg a monacói ekkor már 1,2 másodpercet kapott, mivel egyetlen tiszta köre sem volt.

Ami azonban ennél nagyobb gondot jelent a Scuderiának, hogy továbbra sem bír a gumikkal, amelyek nagyobb fejtörést okoznak, mint másoknak.

„Az első edzés még rendben volt, egy kicsit akkor is lassabbak voltunk a Mercedesnél, az érzés az autóban azonban kicsit jobb volt, mint délután. A második edzésen nehéz volt a megfelelő működési tartományba hozni az autót, beleértve a gumikat. Elég sokat küszködtünk – nyilatkozta Leclerc. – A második edzésen egyetlen tiszta kört sem tudtam összerakni, ezért végeztem olyan hátul."

Leclerc nem szépítette a dolgokat, inkább őszinte volt - Galéria!Forrás: credit: @Scuderia Ferrari Press Office/© Foto Colombo Images

A fiatal monacói pilóta nem is kertelt, helyette kimondta, hogy ezen a hétvégén a Red Bull legyőzése lesz a feladatuk, a Mercedes ugyanis egyszerűen túl gyors nekik. „Nem vagyunk a Mercedes szintjén. A biztos második hely nagyszerű lenne csapatként, úgyhogy ezért kell dolgoznunk. Ugyanakkor mindig az első hely a célunk, úgyhogy rövid időn belül szeretnénk visszakerülni a Mercedes szintjére."

Vettel csatlakozott csapattársához, és elmondta, hogy ismét a gumikkal szenvedtek,

a fejlesztések és a beállításbeli változások nem érték el a várt hatást, ami miatt magából sem tudta kihozni a maximumot, mivel nem volt teljesen magabiztos az autóban.

Ugyanakkor az extra szünnapnak köszönhetően optimista, hogy pár dolgot ki tudnak próbálni és végigzongorázni a szombati előrelépés reményében.

Vettel nem találta az összhangot az autóval és a gumikkal - Galéria!Forrás: AFP/Boris Horvat

„Sok dolgot kipróbáltunk, de nem igazán működtek, úgyhogy ez nem volt valami produktív – összegzett a négyszeres világbajnok. – Összességében kissé szenvedünk, nyilvánvaló, hogy hiányzik egy kis tempó a Mercedeshez képest, küszködünk a gumik munkára bírásával, úgyhogy némi munka vár ránk. Egy kicsit mindenből hiányzik, úgyhogy nem pont olyan a helyzet, mint amilyet az ember itt szeretne. Monacóban a versenyző szeretné előre tudni, hogy az autója mit fog csinálni, hogy elébe mehessen a dolgoknak. Ugyanakkor biztos vagyok benne, hogy szombatra lenyugszik a helyzet, talán kicsit melegebb is lesz, ami segíthet minket."

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK