Társoldalunk:

Gasly az agresszivitása miatt is szenved a Red Bullnál

2019.05.16. 16:08

A Red Bull pilótája úgy érzi, elindult a javulás útján, ehhez viszont nem csak a beállításokon, hanem a vezetési stílusán is módosítani kell.

Az élmezőny három csapatának hat pilótájából Pierre Gasly eddig kilógott a többiek közül, lefelé. Csapattársa, Max Verstappen két futamon is önerőből legyőzte a Ferrari versenyzőit, a francia viszont még egyszer sem hozta be a célba a 6. helynél előrébb a Red Bullt, többször ezt a kötelezőt sem hozta, ezért kezd izzani a talaj a lába alatt.

Gasly (balra) az élmezőnybe tartozó autót kapott, de a legjobbak közé még nem tud bekerülniForrás: Red Bull Content Pool

A sajtóban már bedobtak utódjelölt neveket arra az esetre, ha nem javul, de ő úgy látja, a folyamat már elindult, csak az eredményeken nem látszik. „A befektetett munka kezd kifizetődni – mondta. – Nem sok hiányzik már. Azt hiszem, rájöttünk valamire, ami elégedetté tesz, bár akad még pár dolog, amiben változást szeretnék. Érzem, hogy több lehetőség rejlik a csomagban. Legalább javultunk az autó következetességével, kiszámíthatóságával, és szerintem ez jobb alapot ad a hétvégi munkákhoz.”

Az utolsó tizedek kipréseléséhez nekem is változtatnom kell, igazodnom kell a kocsihoz. Úgy gondolom, kezdetben néhány pályán jó teljesítménye volt az autónak, de a vezetési stílusom nem passzolt hozzá.”

Gaslynak meggyűlt a baja az autó szeszélyes viselkedésével a kanyarokban, de ezen a téren is érzi az előrelépést. „Próbáltunk javítani azon, hogy stabilabb legyen a balansz a kanyarokban és ne változzon közben. Sikerült benne fejlődnünk az év elejéhez képest, de tovább kell” – nyilatkozta.

Még nem érzi az összhangot az autójávalForrás: Mark Thompson/Getty Images

„Igyekszünk simítani a kigyorsításokon. Időnként meglehetősen agresszív vagyok gázadásnál, ami néha kifizetődik, néha azonban ingerlékennyé teszi az autót és túlhevíti a gumikat. Azt hiszem, ezen a téren szintén javulhatok.” Az instabil autó a következő versenyhelyszínen, Monacóban súlyos következményekkel járhat, ott különösen oda kell figyelnie Gaslynak.

Főnöke, Christian Horner a kedvező tendenciára összpontosít. „Pierre folyamatosan erősödik. Minden hétvégén fejlődött – jelentette ki. – Kezd összeállni. Kína volt a fordulópont, utána Bakuban jól ment, amit egy egész jó hétvége követett Spanyolországban.”

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK