Hamilton és Sainz is élesebb versenyt szeretne az F1-ben

Forma-1, Lewis Hamilton, Mercedes-AMG Petronas, Spanyol Nagydíj
Motorsports: FIA Formula One World Championship 2019, Grand Prix of Spain, #44 Lewis Hamilton (GBR, Mercedes AMG Petronas Motorsport), 12.05.2019 | usage worldwide
Vágólapra másolva!
A brit pilóta és a németek szerint a Mercedes sem kívánja, hogy fenntartsák a jelenlegi fölényüket az F1-ben. Az ötszörös világbajnoknak és a közönségnek is izgalmasabb lenne a feszültebb küzdelem.

A tesztek alapján kialakult várakozásokra alaposan rácáfolva eddig zsinórban öt kettős győzelemmel áll a Mercedes az idei szezon során, ezzel lehengerlő fölénnyel haladnak újabb világbajnoki címek felé. Az ötszörös világbajnok Lewis Hamilton eddig három, Valtteri Bottas két versenyt nyert meg az idén.

Mindössze a Bahreini Nagydíjon nyílt reális esély arra, hogy ne Mercedes nyerjen, de Charles Leclerc autója ott is elromlott, egyébként az összes futamon megszerezték az első rajtsor pozícióit, majd gond nélkül hozták a versenyek első két helyét is. A Spanyol Nagydíj után Hamilton kijelentette, ő sem kívánja ezt a helyzetet.

Hamilton sem riadna vissza komolyabb ellenfelektől Forrás: Picture-Alliance/AFP/usage worldwide/Hoch Zwei

„A legnagyobb veszélyt mindig az a versenyző jelenti, aki a legközelebb van az emberhez, és ő most Valtteri, de még mindig túl korai erről beszélni. Ez így egyáltalán nem olyan mókás, mint amikor az ember egy másik csapat ellen versenyez. Az F1-nek arról kellene szólnia. Az a legizgalmasabb, amikor úgy érkezünk meg, hogy 1-2 másik csapattal küzdünk, amelyek szintén a legjobbjukat nyújtják.”

ezekre rá lehet játszani, és az csodálatos. Amikor viszont ez hiányzik, akkor nem olyan izgalmas a küzdelem. Nekem az a véleményem, hogy az F1-nek nem arról kellene szólnia, hogy egy adott csapaton belül versenyzünk, de most ez van” – összegzett Hamilton, aki úgy vélte, nem a saját csapata tehet arról, hogy a személyzetük jól dolgozik.

Sok üres helyet is lehetett látni a Spanyol Nagydíjon Forrás: Picture-Alliance/AFP/usage worldwide/Hoch Zwei

Hamilton rámutatott, hogy a Red Bull a Honda erőforrással valószínűleg előrelépett, de „úgy tűnik, az autójuk nem olyan jó, mint amilyen lenni szokott”, és a Ferrari hiába „nagyon erős, de más téren vannak problémáik”. Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke elismerte, „úgy tűnik, ez valóban a Mercedes világbajnoksága” lesz, de szerinte még hosszú a szezon, és „minden változóban van”.

Az RTL szóvivője, Matthias Bolhofer a Bildnek elismerte a Mercedes eredményeit, de azt mondta, csökken a nézettségük, és szerinte ettől a német gyártó is ugyanúgy szenved, mint a közönség.

Lényegében ugyanerre mutatott rá Carlos Sainz is az Autosport hasábjain, amikor kijelentette, „nagy kár” lenne elveszteni a Spanyol Nagydíjat, de szerinte „a közönség nem fog kijönni azért, hogy mindig ugyanazt az eredményt lássa, és mindig ugyanaz nyerjen, valami többre van szükség. Vonzóbbá tenné az F1-et, ha többen állhatnának a dobogóra”.

Angliában az emberek megőrülnek az F1-ért, de azt kivéve nehéz már szurkolókat vonzani a pályákra, ha mindig ugyanazok nyernek, és ugyanaz az eredmény. Lényegében előre lehet tudni, hogy mi fog történni.”