Társoldalunk:

Verstappen úgy érzi, kénytelen a Ferrari legyőzésére összpontosítani

2019.05.11. 17:45

Max Verstappen megbontotta a szezon eddigi időmérő edzéseire jellemző sormintát a Spanyol Nagydíjon, és elkapta az egyik Ferrarit, ennek ellenére nem felhőtlen az öröme. Mindkét Red Bull-pilóta arra számít, hogy a versenyen ellenfelei lehetnek a vörösöknek.

Még a Red Bull sem számított rá, hogy a Spanyol Nagydíj időmérő edzésén felveheti a versenyt a Mercedes-Ferrari kettős valamelyikével, végül azonban ez volt a helyzet, Max Verstappennek ráadásul sikerült beférkőznie Sebastian Vettel és Charles Leclerc közé. Mindettől azonban nem alakult ki hurráhangulat az energiaitalosoknál, a Mercedestől ugyanis nagyon messze voltak. A vörösöket mindenesetre megpróbálják elkapni a versenyen.

Verstappen elcsípte az egyik Ferrarit - Galéria!Forrás: AFP/Pierre-Philippe Marcou

A két Red Bull-pilóta közül szokás szerint Verstappen diktálta a tempót, három és fél tizedet adott Gaslynak a Q3-ban, Vetteltől csak egy tizeddel maradt el, a sérült padlólemezzel kört futó Leclerc-t pedig több mint két tizeddel megelőzte. „Nem volt sokkal több a mai időmérőben. A második Q3-as próbálkozásomnál jó volt az első szektorom, utána viszont elfogytak a gumik, olyanok lettek, mint a rágógumi, csak csúszkáltam, amivel időt veszítettem, de ez sem változtatott volna sokat a dolgokon – értékelt Verstappen a Sky Sportsnak. – Az autó egyensúlya rendben volt, a tempó viszont hiányzott, nagyobb tapadásra lenne szükségünk."

Verstappen világossá tette, hogy hiába a Ferrarik megszorítása, a Mercedestől kapott egy másodperc miatt nem tud felhőtlenül örülni.

„Rendben vannak a fejlesztések, a Mercedeshez képest viszont igen nagy hátrányban vagyunk, nem tartunk ott, ahol szeretnénk, ezt őszintén beismerhetjük, én sem azért vagyok itt, hogy a negyedik helyre kvalifikáljam magam. Persze örülök, hogy elválasztottam a Ferrarikat, de csapatként az első helyen állókat vesszük célba, ők pedig a Mercedes."

Gasly reméli, hogy vasárnap a Ferrarival is megküzdhet - Galéria!Forrás: Charles Coates/Getty Images

Ami a vasárnapi versenyt illeti, a hagyományosan a versenyen az időmérőnél erősebb Red Bull mindkét pilótája bízik benne, hogy csatázhatnak a vörös autókkal.Valós esélyünk van harcolni a Ferrarival a futamon, elég közel vagyunk hozzájuk, a Mercedes viszont már más történet, Valtteri egyszerűen szárnyal ezen a hétvégén, úgyhogy őt nem igazán célzom meg. Alapesetben magabiztos vagyok azt illetően, hogy a mi autónk jobb a versenyen, mint az időmérőn – mondta Verstappen, akivel Gasly is egyetértett. – A Mercedes mindenkinél sokkal gyorsabbnak tűnik, a Ferraritól viszont nagyobb előrelépésre számítottunk az időmérőn. Izgalmas lehet a verseny, tudjuk, hogy a rajt nagyon fontos lesz, erre fogunk koncentrálni, és remélhetőleg sok pontot szerezhetünk."

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK