Vágólapra másolva!
Lewis Hamilton továbbra sem hajlandó elárulni részleteket arról, hogy mi történt a Mercedesnél töltött közös időszakuk alatt közte és a 2016-os világbajnok Nico Rosberg között, azt azonban nem tartja valószínűnek, hogy Valtteri Bottasszal is ugyanúgy elmérgesedik a viszonya.

Valtteri Bottas négy futam után vezeti a világbajnoki pontversenyt Lewis Hamilton előtt, és jó úton van afelé, hogy megszorongassa a vb-címért ötszörös világbajnok csapattársát. Ez legutóbb csapaton belül Nico Rosbergnek sikerült, aki 2014-ben és 2015-ben alulmaradt a brittel szemben, 2016-ban azonban sikerült legyőznie, amelyet követően azonnal vissza is vonult. Rosberg és Hamilton kapcsolata minden volt, csak felhőtlen nem, ez pedig rányomta a bélyegét a csapaton belül uralkodó légkörre. Toto Wolff csapatfőnök nemrég arról beszélt, hogy noha Hamilton és Bottas jó viszonyt ápol egymással, gyorsan változhat a helyzet, a Mercedesnek ezért ébernek kell lennie, hogy ne történjen meg újra az, ami korábban. Az ötszörös világbajnokot Barcelonában szembesítették főnöke szavaival, mire ő jóformán kizárta, hogy Valtteri Bottasszal is hasonlóan elmérgesedhet a helyzet.

Hamilton nem az újabb Rosbergt látja Bottasban Forrás: AFP/Str

A három évvel ezelőtti Spanyol Nagydíj az utolsó szög volt Rosberg és Hamilton kapcsolatának koporsójába, a rajt után az első két helyen haladva akadtak össze, kettős győzelem helyett kettős kieséssel „ajándékozva" meg a Mercedest.

Hogy az óriási blama után mi történt a színfalak mögött, azt máig homály fedi, Hamilton most sem akart róla beszélni, viszont utalt rá, hogy vannak részletek, amelyekről még Wolff sem tud,

így hiába mondja, hogy a jelenlegi szituációban bizonyos dolgok a Hamilton-Rosberg csörtére emlékeztetik.

– mondta a barcelonai paddockban összegyűlt újságíróknak. – Nem hiszem, hogy ez a megfelelő hely erről beszélni, de történnek dolgok, amelyekről egyszerűen nem tudnak. Úgyhogy amikor [Toto Wolff] részleteket említ belőle, az azt jelenti, hogy ő is csak részleteket látott belőle. Ami igazán fontos, hogy csapatként összetartunk, ezt már megbeszéltük, remélhetőleg helyretettük, és nem fog többé ilyesmi történni."

A pillanat, amely megelőzte Hamilton és Rosberg összeakadását a 2016-os Spanyol Nagydíjon Forrás: FOM/Origo

Hamilton szerint Bottasszal teljesen más a kapcsolata, mindketten tisztelik a másikat, ami megakadályozza őket abban, hogy megkárosítsák a csapatot az egymás elleni harcban. „Ami korábban történt, annyi volt, hogy egy egyén más utat választott – utalt Rosbergre az ötszörös világbajnok. – Itt azonban nem ez a helyzet, nagyszerű energia van a csapatban,

Őszintén hiszem, hogy ennek a tiszteletnek a szempontjából a miénk a legjobb felállás, ahogyan minden hétvégén teljesítünk, jobban mint bármely más csapat valaha, vagy jelenleg."

Azt a Mercedes sztárja sem zárta ki, hogy olykor nem lesznek súrlódások, azonban amíg mindketten a csapat érdekeit nézik, szerinte nem lehet gond.

„Igen, szoros lesz köztünk a csata, lesz benne feszültség, de az mindig van, amikor az ember le akarja győzni a másikat. Az alapvető fontosságú dolog azonban az, hogy csapatjátékosnak kell lennünk, nem magunk miatt vagyunk itt.

Minden nagyszerű, megvan a tisztelet, nem lesznek problémák, úgyhogy senki ne számítson arra, amit a múltban látott."

Eddig fej-fej mellett halad a két Mercedes-pilóta az idén Forrás: Picture-Alliance/AFP

Hamilton leszögezte, hogy belső ügyként kezelik azt, ami közte és Rosberg között történt a közös éveik alatt, és

valószínűleg soha nem fogja elmondani, hogy pontosan mi zajlott a háttérben.

„Talán egyszer írok egy könyvet, talán amikor majd visszavonulok, képes leszek erről beszélni. Ugyanakkor sokat nem is kell mondanom róla, hagyom, hogy az eredményeim beszéljenek helyettem, erre koncentrálok."