Vágólapra másolva!
Ron Dennis építési engedélyt kapott, hogy angliai villája alá 70 méteres garázst építsen, ezzel kiborította a környék nyugalmát féltő, szintén vagyonos szomszédját.

Hetvenméteres szupergarázs építésére készül Ron Dennis, a McLaren korábbi elnöke az angliai Surrey-ben található villája alá, számolt be a Daily Mail. A bulvárlap szerint a körülbelül 30 millió fontot (kb. 11,4 milliárd Ft) érő ház alatt lift, forgótárcsa, műhely és egy képzőművészeti galéria is lesz, ehhez már az építési engedélyt is megkapta.

Dennis beadványát 7 évvel ezelőtt elutasították, a fellebbezés után viszont először 2013-ban, majd 2016-ban engedélyezték, most újabb 3 évvel meghosszabbították a jóváhagyást. Egy közelben élő cégvezető, Charles Manduca ellenezte a beruházást, kiemelve, hogy a forgalom növekedésétől tart a környéken vezető szűk, egysávos úton, ahol beláthatatlan kanyar is van.

Ron Dennis a McLarennel vonult be az F1 történelmébe Forrás: AFP

A szerelőből lett üzletember ügynöke azzal indokolta a beruházás szükségszerűségét, hogy „a tulajdonosnak nagyobb helyre van szüksége a meglévő kialakításon túl” és „a parkolóban az ügyfelem járműgyűjteménye kap majd helyet.” Hozzátette: „Tekintettel e tárgyak nagy értékére, további alapterületre van szükség a magánélet és a biztonság maximalizálása érdekében.”

Dennis a lapnak azt mondta, imádja a McLarenjeit, mindössze hét autót akar a föld alatt tárolni, ami „aligha szörnyen sok.”

„Ez egy földalatti létesítmény a napi használatú autóimnak, és 2-3 sportautómnak – mondta. – Nem nagyobb többi földalatti területnél a birtokon. A forgótárcsa csak a hatékonyabb helykihasználás miatt kell – magyarázta Dennis, akinek vagyonát 500 millió fontra becsülték. – Elég tehetős pasas vagyok, a McLaren résztulajdonosa voltam, miért ne lehetne néhány egzotikus autóm?”

Dennis 2011-ben a volt brit miniszterelnököt, David Cameront is fogadta a McLaren sportautógyárában Forrás: AFP/2011 Getty Images/Oli Scarff

Bár a csapatot az új-zélandi Bruce McLaren alapította, az istállót manapság működtető McLaren csoportot McLaren International néven lényegében Dennis hozta létre, és több befektetővel közösen technológiai vállalatokkal, köztük a McLaren Automotive nevű sportautógyárral egészítette ki. 2017-ben a bahreini többségi tulajdonos kivásárolta őt a cégből. A lap szerint

nem Dennis az egyetlen lakó a környéken, akinek benzin folyik az ereiben.

Gyakran látják a Top Gear korábbi műsorvezetőjét, Chris Evanst, aki az egyik fehér Ferrariját vezeti, és a Jamiroquai zenekar frontembere, Jay Kay is a környéken tartja 60-70 darabot számláló autógyűjteményét. Dennistől nem messze lakik korábbi alkalmazottja, Adrian Newey is, aki privátban egy narancssárga McLaren F1 GTR-rel is jár.