Vágólapra másolva!
Kimi Räikkönen a középmezőny egyetlen tagja, aki az eddigi négy futamon folyamatosan pontokat szerzett, de úgy vélte, ennél jobb eredményeket is elérhetett volna.

A Ferrarinál eltöltött évek után a „kistestvérnél”, az Alfa Romeónál folytatja pályafutását a 2007-es világbajnok Kimi Räikkönen. A finn pilóta ezzel lényegében visszatért F1-es bemutatkozása helyszínére, és ahogy 2001-ben, úgy ezúttal is pontszerzéssel kezdte a szereplését. Sőt, a további három futamon is pontokat gyűjtött a csapata számára.

Räikkönen ezzel a középmezőny egyetlen tagja, aki eddig minden idei nagydíjon befért a legjobb 10 közé, de így sem maradéktalanul elégedett. A bakui forduló során majdnem megtört a sorozata, hiszen egy technikai szabálytalanság miatt csak a bokszutcából rajtolhatott, de a 10. helyre odaért a váratlan eseményektől mentes futam végére.

Van még mit magyarázni az Alfánál Forrás: Antonin Vincent / DPPI

„Legalább szereztünk néhány pontot – idézte a finn pilótát a Motorsport Week. – Viszont, nem gondolom, hogy bármelyik hétvégén is mindent kihoztunk a csomagunkból, úgyhogy e téren egy kicsit csalódott vagyok, de folytatjuk a dolgok finomítását. Ez még mindig egy fiatalokból álló csapat,

A finn pilóta a bakui futam után hozzátette, az azeri hétvége is kicsit elkeserítette, mert sokkal jobb eredményre számított, de a jövőt optimistán várta. „Az a megérzésem, hogy a következő verseny könnyebb lesz a számunkra” – utalt a Spanyol Nagydíjra, amit az előszezoni teszteléshez hasonlóan Barcelonában rendeznek.

Felivelő pályán vannak Forrás: DPPI/Dppi

Frédéric Vasseur, az Alfa Romeo csapatfőnöke „kármentésnek” nevezte a bakui eredményt, és osztotta Räikkönen véleményét abban, hogy többet is kihozhattak volna a hétvégéből, ha a finn pilótának nem kellett volna a bokszutcából rajtolni. „Marginális hiba volt a hajlékonyság terén. Antonio [Giovinazzi] autóján ugyanaz a specifikáció tökéletes volt” – mondta Vasseur.

Räikkönen pontjainak köszönhetően az Alfa Romeo a konstruktőri világbajnokság 6. helyén áll 13 ponttal, de mindössze 5 egység a lemaradásuk a 4. helyezett McLaren mögött, ahol viszont már mindkét pilóta gyűjtött pontokat. Várhatóan nagy csatában kell majd megállniuk a helyüket, mert az eddig botladozó Renault-nak is van 12 pontja.