Társoldalunk:

Ricciardót megbüntették az arcpirító hiba után

2019.04.28. 18:29

Ricciardo beletolatott Kvjat autójába egy kicsúszás után, emiatt három rajthelyes büntetést kap a Spanyol Nagydíjra. Az ausztrál szégyelli magát, Kvjat elfogadta a bocsánatkérését.

Három rajthelyes büntetést kap a következő versenyre, a Spanyol Nagydíjra Daniel Ricciardo, amiért a bakui futamon egy kicsúszást követően beletolatott a mögötte veszteglő Danyiil Kvjat autójába. Az orosz pont az ő hibájának következményeként dekkolt a kanyar melletti falnál, ugyanis a féktávot elrontó Renault miatt nem tudott elfordulni.

Ez a baki alacsonyabb kategóriákban is arcpirító lett volna, a többszörös futamgyőztes nem is mentegette magát. "Ez ciki volt – ismerte el. – Összehúzom magam."

Ostoba hibát követtem el, miután bepánikoltam.

"Pont javulni kezdett a tempónk, közeledtem [Kvjathoz], úgy éreztem, megtámadhatom. A 3-as kanyarnál ez mindig szoros, de az elején úgy éreztem, sikerülni fog a manőver. Utána azonban beragadtak a kerekek és kicsúsztam – magyarázta. – A menekülőúton kapkodni kezdtem, kicsit pánikba estem. Próbáltam csökkenteni a kárt és az időveszteséget."

Ekkor jött a nagy hiba és a beletolatás a Toro Rossóba, amitől kilyukadt annak padlólemeze. Végül egyik versenyző sem ért célba. 

"A sietség miatt nem figyeltem – nyilatkozta Ricciardo.
Azt gondoltam a kicsúszásnál, hogy [Kvjat] belülre vág és a pályán marad

"A hibám egy újabb hibát vont magával."

Kattintson a képre galériánk megtekintéséhez!Forrás: AFP/Alexander Nemenov

A leintés után a televíziós interjúk zónájában Ricciardo elnézést kért Kvjattól, aki nem neheztel vetélytársára. "Előfordul ilyesmi, hibázott. Rendes volt tőle, hogy bocsánatot kért – mondta a kárvallott. – Muszáj megbocsátanom, elismerte a hibáját."

"Csak türelmesebbnek kellett volna lennie, és akkor nincs probléma."

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK