Vágólapra másolva!
A Red Bull versenyzőjeként fogadott a csapat tanácsadójával, hogy Bottas nem marad a Mercedesnél 2019-re, akinek a helyét maga is kiszemelhette.

Tavaly hónapokon át a Forma-1 egyik nagy talánya volt, hogy Daniel Ricciardo melyik csapatnál folytatja pályafutását: amellett, hogy maradhatott volna a Red Bullnál, terítéken volt a Ferrari és a Mercedes is. Általános meglepetésre végül nem a három élcsapat valamelyike mellett döntött, hanem a Renault ajánlatát fogadta el, ami elég váratlanul érte a közvéleményt.

Az Azeri Nagydíjon megosztott egy sztorit arról az időszakról, amikor még hezitált:

ezer euróban fogadott a csapat tanácsadójával, Helmut Markóval arról, hogy Valtteri Bottas nem marad a Mercedesnél 2019-re

– nyilván az ő helye lehetett volna az egyik lehetséges opció számára.

Ricciardo és Bottas 2018-ban Forrás: AFP/Gabor Monos

"Mindig egyre nagyobb összegben akar fogadni [Marko], és ilyenkor tudni lehet, hogy már ismeri a végeredményt. Én nem vagyok nagy szerencsejátékos, nem szoktam fogadni, nem járok kaszinókba" – mondta Ricciardo.

Mint ismert, a Mercedes tavaly júliusban végül meghosszabbította Bottas szerződését 2020-ra, a Ferrari pedig Charles Leclerc-t választotta Kimi Räikkönen utódjának. Marko talán honfitársától, Niki Laudától értesült az Ezüstnyilak szándékáról.

Ricciardo számlájára azóta egyébként visszakerült az egy éve elbukott összeg Markótól. "Újra fogadtunk Melbourne-ben, amit én nyertem, úgyhogy visszanyertem a pénzt. Egálban vagyunk – közölte.

"Nem végeztek ott, úgyhogy visszanyertem a pénzt."

Ricciardo hozzátette, hogy többször azért nem szeretne fogadni Markóval.