Vágólapra másolva!
A német pilóta szentül hiszi, hogy idén behúzhatja az ötödik vb-címet, ha a Ferrari végre kiigazodik az autón. Szerinte nemsokára nagyon megnehezíthetik a Mercedes életét.

Az előszezoni forma nem mindig tükrözi a valós erőviszonyokat, de az utóbbi évek egyik legkiábrándítóbb kudarcát élte, éli meg a Ferrari a teszteket követő hetekben, ugyanis a győzelmek helyett a Mercedesszel szembeni ponthátrányt halmozza. A közvélemény nem erre számított tőlük, bár a csapat azt állítja, a szezonnyitó Ausztrál Nagydíj kivételével mindenhol úgy muzsikált az autó, ahogy ők várták.

Sebastian Vettel 37 pontjával három futamot követően csak negyedik a tabellán, miközben a címvédő Lewis Hamilton 68 egységnél jár. A Ferrari idén először jelentősebb újításokat vet be az autón; különösen fontos lenne, hogy most beváljanak, de

a német akkor sem fog pánikolni, ha a hétvégi bakui verseny sem alakul a csapat számára kedvezően.

A Ferrarinak jó lenne mielőbb megkezdeni a felzárkózást Forrás: Imaginechina/Xia lei - Imaginechina/Xia Lei

"Tudom, hogy az emberek előszeretettel tekintik meghatározónak a mostanit, de még rengeteg verseny van hátra – jelentette ki.

A Ferrari egyik problémája az volt a szezon elején, hogy nem mindig tudták elérni vagy legalább megközelíteni az optimumot a beállításokkal. Amennyiben ezt kiküszöbölik a jövőben, Vettel szerint lesz miért aggódnia a riválisoknak.

"Szerintem nagyon erős a felszerelésünk. Hiszem, hogy zöld ágra vergődünk vele, és akkor ezt meg is mutathatjuk és nagyon megizzaszthatjuk a többieket – mondta.

Forma-1, Sebastian Vettel, pályabejárás Forrás: Ferrari

A 2014 és 2018 közötti szezonokban a Mercedes végső diadala mellett közös volt, hogy a Red Bull nem volt aktív résztvevője a világbajnoki küzdelemnek, a csapat legfeljebb egy-egy felvillanás erejéig hihette azt, hogy van keresnivalója.

Vettel úgy érzi, számolni kell velük. "Az idény előtt, a tesztek után szerintem úgy nézett ki, nagyon jó formában vagyunk. Ez kicsit megkopott, de a Mercedes is nagyon erősnek tűnt, a Red Bull szintén – mondta. – Három csapatos küzdelemre számítottunk, ami nem valósult meg az összes eddigi versenyen, de határozottan úgy érzem, idővel a Red Bull is vetélytárs lesz az élmezőnyben."

"Kitűnően szokták fejleszteni az autót és a tempót a szezon folyamán. Tűrhetően indítottak, és csak erősebbek lesznek."

Max Verstappen Ausztráliában megelőzte Vettelt, Kínában Charles Leclerc-t, és jelenleg a Ferrari mindkét pilótáját megelőzi a tabellán.