Mick Schumachernek apja lehetett volna a menedzsere

Forma-1, Bahrein, teszt, Mick Schumacher, Scuderia Ferrari
Mick Schumacher walks out of the garage after his first laps for Ferrari at the in-season test at the Sakhir circuit in the desert south of the Bahraini capital Manama, on April 2, 2019. - The 20-year-old, son of seven-time world champion Michael Schumacher, is making his debut for the team where his father won five of his titles. (Photo by ANDREJ ISAKOVIC / AFP)
Vágólapra másolva!
Már csak a neve miatt sincs könnyű helyzetben a Forma-1 előszobájában toporgó Mick Schumacher, Willi Weber, a hétszeres világbajnok Michael Schumacher korábbi menedzsere szerint azonban nagyban könnyítené a helyzetét, ha édesapja nem szenvedett volna síbalesetet, mert akkor most ő lenne fia legfőbb segítője.

Willi Weber és Michael Schumacher neve összeforrt a hétszeres világbajnok „első" Forma-1-es pályafutása alatt, a német pilóta korábbi menedzsere minden futamon jelen volt, majd Ralfot, első számú pártfogoltja öccsét is a szárnyai alá vette. Minden megváltozott azonban az után, hogy az idősebb Schumacher-testvér először visszavonult, 2010-es visszatérésekor ugyanis már Sabine Kehm volt a menedzsere.

Weber olyannyira kikerült a képből, hogy a rekordbajnok 2013-as síbalesete után meg sem látogathatta a sérült pilótát, és a mai napig nem találkozhatott vele. Amellett, hogy ez még mindig rosszul esik a korábbi menedzsernek, úgy véli, hogy Mick Schumacher, a hétszeres világbajnok fia is jóval nehezebb helyzetben van édesapja balesete miatt, mert amellett, hogy Michael Schumacher nem tud mellette lenni, így a teher is nagyobb rajta.

A Ferrari csapatfőnöke szerint Mick hozzáállása kísértetiesen emlékeztetett az apjáéra Forrás: AFP/Andrej Isakovic

Mick Schumacher nagyon rövid ideig élvezhette apja jelenlétét a karrierjében, csupán a kezdeti gokartos időszakban számíthatott rá, autóversenyzői pályafutása alatt egyáltalán nem. Mick pályafutását az a Sabine Kehm egyengeti, aki apja ügyeit is intézte, és azt nézve, hogy az idén a Forma-2-ben versenyez, valamint már a Ferrarinál és az Alfa Romeónál is tesztelhetett, rossz munkát ő sem végez, Weber szerint azonban Michael Schumacher még többet segíthetett volna.

– nyilatkozta Weber az Autosportnak. – Ez lett volna a teljes történet végkifejlete, Michael imádta volna. Michael mindent tud, tudja, hogy melyik csapatokkal kell beszélni, és hogyan működnek a dolgok, mert már mindent megtapasztalt a saját bőrén. Az volt a célja, hogy Micket menedzselje."

Az exmenedzser szerint azonban nemcsak az jelent nehézséget Micknek, hogy az apja nincs mellette, hanem az is, hogy emiatt nagyobbak az elvárások vele szemben, mert sokan Michael Schumachert látják benne.

„Az apja miatt Micknek nagy terhet kell cipelnie, az emberek mindig Michaelhez fogják hasonlítani, mondván a neve Schumacher, ezért ugyanolyan eredményesnek kell lennie, mint az apjának. Természetesen ez nagy teher a fiúnak. Ha Michael ott állna az oldalán, az egésznek teljesen más szimbolikája lenne, Mick azonban most lényegében az apját képviseli az emberek szemében. Ez a probléma."

Weber és Schumacher egykor elválaszthatatlanok voltak Forrás: ddp images/AFP/Sascha Schuermann

Ami Webert illeti, továbbra sem tudta teljesen feldolgozni egykori védence és barátja balesetét, mivel a család és Sabine Kehm mindenfajta kapcsolatfelvételtől elzárkózott vele szemben. „Egyszer békére kell lelnem.

Ezért kezdődik az egész újra és újra bennem. Azt kívánom, hogy Michael minél hamarabb lábra álljon, és megölelhessem. Ez a legnagyobb kívánságom."