Óvatos a Red Bull csapatfőnöke, nem győzelmekben gondolkozik

Forma-1, Kínai Nagydíj, rajt
SHANGHAI, CHINA - APRIL 14: Max Verstappen of the Netherlands driving the (33) Aston Martin Red Bull Racing RB15 leads Pierre Gasly of France driving the (10) Aston Martin Red Bull Racing RB15 at the start during the F1 Grand Prix of China at Shanghai International Circuit on April 14, 2019 in Shanghai, China. (Photo by Mark Thompson/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool // AP-1Z1CYAMNH1W11 // Usage for editorial use only // Please go to www.redbullcontentpool.com for further information. //
Vágólapra másolva!
Christian Horner, a Red Bull Racing csapatfőnöke szerint sem most, sem korábban nem tűztek ki célként olyasmit, hogy a tavalyi négy győzelemnél többel szeretnék zárni az idei évet, ahogyan azt Helmut Marko, a bikások tanácsadója nyilatkozta.

Helmut Marko, a Red Bull motorsporttanácsadója az idei szezon előtt úgy nyilatkozott, hogy a Hondával közös együttműködésük pozitív kezdését elnézve az idén az a csapat célja, hogy a tavalyinál több győzelemmel zárja a szezont. Tekintve, hogy tavaly összesen négyszer állhatott fel Red Bull-pilóta a dobogó tetejére, ez 2019-ben legalább öt győzelmet jelentene. Christian Horner, a milton keynes-iek csapatfőnöke azonban lehűtötte a kedélyeket, és cáfolta Marko elvárásokkal kapcsolatos szavait.

A Red Bull óvatos az elvárásokkal Forrás: Red Bull Content Pool

A Red Bull egyelőre ugyanott tart, ahol tavaly, stabilan őrzi harmadik helyét az erősorrendben a Mercedes és a Ferrari mögött, Max Verstappen révén pedig már egy dobogós helyet is szerzett Ausztráliában.

Hamarosan azonban nem ártana elkezdenie nyerni, ha teljesíteni akarja a Marko által kitűzött minimum 5 győzelmet. Már ha akarja, Christian Horner szerint ugyanis nem is volt semmiféle ilyen célkitűzés.

„Helmut nyilvánvalóan szeret optimista lenni a kilátásainkat illetően, de még csak három versenyen vagyunk túl.

A célunk az, hogy csökkentsük a távolságot az élcsapatokkal szemben" – nyilatkozta a csapatfőnök.

Horner (balra) és Marko (jobbra) ellentmondott egymásnak Forrás: Red Bull

Horner attól is óva int, hogy futamról futamra, vagy egyáltalán az idény közben mondjon bárki ítéletet arról, hogy fejlődtek-e a Hondával, és előbbre tudtak-e lépni. „Szerintem ez csak időpocsékolás lenne.

Ez versenyről versenyre változik. Bahreinben a Ferrari volt ez az autó, Kínában a Mercedes. Mindannyian keményen dolgozunk azért, hogy csökkentsük a távolságot. A történelem megmutatja, hogy nem helyes futamról futamra levonni a következtetéseket."

Gasly: Vagyok olyan gyors, mint Verstappen

A Red Bullnak jelenleg azzal is meg kell küzdenie, hogy a csapathoz az idei szezonra csatlakozó Pierre Gasly egyelőre jócskán elmarad teljesítményben Max Verstappentől, és nem tudja kiaknázni az idei autóban rejlő lehetőségeket. Horner korábban elmondta, hogy Gaslynak időbe telik hozzáigazítania a vezetési stílusát az idei konstrukcióhoz, de továbbra is türelmesek vele.

– nyilatkozta az AS-nek. – Az első két versenyhétvége nem alaukult jól, Kínában viszont már elkezdtek változni a dolgok. Időre van szükségem, a csapat is más, újak az emberek, a kultúra is új, mivel a Red Bull inkább angol csapat. Ugyanakkor izgalmas időszak is ez, 23 évesen egy topcsapatban lenni."

Gasly bízik a képességeiben Forrás: Red Bull

A francia pilóta eddig egyszer sem tudta legyőzni az idén Verstappent, az időmérőkön összeszedett hátránya pedig tetemes volt.

Gasly ennek ellenére úgy véli, hogy amint megoldja a gondjait, képes lesz felvenni a harcot a hollanddal.

„Versengő típus vagyok, amikor pedig nem jönnek az eredmények, mérges leszek. Mindez azonban arra sarkall, hogy a legjobbat hozzam ki magamból. Tudom, hogy gyors vagyok, tisztában vagyok az erősségeimmel, mint például az időmérő. Amikor kényelmesen érzem magam az autóban, úgy gondolom, hogy tudok olyan gyors lenni, min ő."