Társoldalunk:

Verstappen még nem zárja ki, hogy az idén a vb-címért küzdhet

2019.04.20. 11:04

Elégedett a szezonkezdettel, de egyelőre várnia kell a futamgyőzelmekre Max Verstappennek. Úgy véli, ha beválnak a fejlesztéseik, akár a világbajnoki címre is hajthat majd.

A Red Bull a tél folyamán a korábbi motorbeszállítóját, a Renault-t Hondára cserélte, majd ígéretes startot vett a szezon elején. Verstappen az idénynyitó Ausztrál Nagydíjon a harmadik helyen ért célba, amely a Honda első dobogós eredményét jelentette 2008 óta.

A holland pilóta a következő két futamot a negyedik helyen zárta, és bevallotta, jelenleg ez a legtöbb, amit ki tudnak hozni az autóból. Ugyanakkor bízik abban, hogy az RB15 minden téren fejlődni fog, és a szezon közepétől akár győzelmi esélyekkel indulhatnak.

Verstappen olykor már a Ferrari életét is keseríti, de a Red Bull önerőből még nem mindig elég gyorsForrás: Picture-Alliance/AFP/usage worldwide/Hoch Zwei

"Remélhetőleg a szezon közepétől nem kell azt mondanunk, hogy csak olyan pályákon tudunk harcolni, amelyeknek nincsenek [hosszabb] egyenesei. Mindig veszítünk az egyenesekben, ez tény. Főként a Ferrarihoz viszonyítva. Találtak valamit erre az évre, de senki sem tudja, hogy pontosan mit. Jó munkát végeztek, közelebb kell kerülnünk a karosszériát és a motort illetően is" - nyilatkozta az Autosportnak. 

Verstappen korábban élesen bírálta a Renault erőforrásait, de a Honda motorjaival kapcsolatban egyelőre lelkesnek bizonyult.

„Alapvetően elégedettek lehetünk a szezonunk kezdetével. Szerintem senki sem várta, hogy azonnal győzelmeket szerzünk, nem hiszem, hogy ez reális lett volna. Időre van szükség egy új beszállítóval - vélte. - A motor nagyon megbízható. A teljesítménye lehetne jobb is, de ezzel tisztában voltunk. Keményen dolgoznak ezen. Nem panaszkodhatunk."

A karosszérián is fejleszteni kellForrás: Steven Tee / LAT Images/Motorsport Images

A Red Bull főtervezője, Adrian Newey korábban beismerte, hogy az RB15 karosszériáján is dolgozni kell, ha fel akarják venni a versenyt a vezető Mercedesszel.

Verstappen egyetért a brit mérnökkel, és hozzátette, hogy az autó egyensúlya nem elég következetes a futamok során.

„Ami az autót illeti, kell még némi leszorítóerőt találnunk. Összességében véve jobb egyensúlyra van szükségünk a verseny során. Most azonban az a dolgunk, hogy kihozzuk a legtöbbet abból, amink van."

A holland versenyző a riválisok meggyőző formája ellenére nem írja le csapatának világbajnoki esélyeit, mindent a fejlesztések sikerességétől tesz függővé. „A szezon korai szakaszában vagyunk, és jelenleg a harmadik helyet foglaljuk el a bajnokságban. Minden lehetséges. Eredményesen kell fejlesztenünk a karosszériát és a motort is, és aztán minden lehetséges lesz."

Verstappenre a hazai közönsége is vár - Galéria!Forrás: Marcel van Hoorn / Red Bull Contentpool/Marcel Van Hoorn

Verstappenre eseménydús hetek várnak. Május elsején Budapestre látogat, ahol bemutató köröket teljesít majd a belvárosi Nagy Futam során egy korábbi Red Bullal. Május 18-án és 19-én pedig hazájában, Hollandiában rendezik a Jumbo Racing Days nevű eseményt a Túraautó-világkupa keretein belül, ahol a tavalyi évhez hasonlóan szintén szórakoztatni fogja a közönséget. A hollandok közben tárgyalnak arról, hogy Zandvoortban ismét F1-es futamot rendezhessenek. 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK