Vágólapra másolva!
Megkezdődött a korábbi kétszeres világbajnok Fernando Alonso felkészülése az idei Indianapolis 500-ra. A spanyol pilóta sikeresnek értékelte az első, texasi tesztnapját.

Önálló csapattal készül az idei Indianapolis 500-ra a McLaren, ami ismét a győzelmet tűzte ki célként, ez egyben azt is jelentené, hogy Fernando Alonso elhódítja az autósportok nem hivatalos tripla koronáját, hiszen a Monacói Nagydíjat és a Le Mans-i 24 órás versenyt már megnyerte.

Alonso azonban a teszten készült videóban elismerte, tisztelik az Indy 500-at, és nem veszi készpénznek, hogy a győzelemre hajthat az idén, megjegyezve, hogy szerinte az Indy 500-on a verseny választja ki a győztest, akinek szüksége van arra, hogy aznap rámosolyogjon a szerencse.

Összefoglaló Alonso tesztnapjáról, választható magyar felirattal

A texasi tesztre ellátogatott Johnny Rutherford, a McLaren korábbi IndyCar-pilótája, aki 1973 és 1976 között a csapattal háromszor, összesen négyszer nyerte meg a legendás futamot, jelenleg márkanagykövetként figyeli az eseményeket, és lelkesen várja a május 26-án zajló versenyt.

Az Indy 500 az idén Alonso legfontosabb megmérettetése

(bár januárban megnyerte a daytonai 24 órás versenyt is), utána még rajthoz áll a Le Mans-i 24 órás versenyen, és jó helyzetben van a sportautó-világbajnokság megnyeréséhez is. Lapértesülések szerint a WEC következő szezonjában nem vesz majd részt.