Vágólapra másolva!
Egyszer minden nagy bajnok szögre akasztja a sisakját, és átadja a helyét a fiataloknak, ez nemcsak a Forma-1-ben, hanem minden sportágban így van. Sebastian Vettel, a Ferrari négyszeres világbajnoka azonban még nem gondol erre annak ellenére sem, hogy Charles Leclerc személyében házon belülről is veszélyben lehet a helye.

Sebastian Vettel ötödik éve próbálkozik világbajnoki címet nyerni a Ferrarival, egyelőre sikertelenül, miközben az idő felette is telik, és bár még mindig csak 31 éves, már 12. teljes szezonját kezdte meg a Forma-1-ben. Ez önmagában persze még nem jelenti azt, hogy hamarosan szögre akasztaná a sisakot, Charles Leclerc Ferrarihoz szerződése azonban már visszavonulásba kergetheti a négyszeres világbajnokot, legalábbis Bernie Ecclestone, az F1 korábbi ügyvezetője szerint. A 88 éves üzletember úgy gondolja, hogy Vettel közelebb áll a visszavonuláshoz, mint azt sokan gondolnák.

Amíg élvezi, addig csinálja Forrás: AFP/Wang Zhao

„Ha valami eléggé felzaklatja, akkor szerintem vissza fog vonulni. Akkor Sebastian abba fogja hagyni a versenyzést, és nem hiszem, hogy sok kell ahhoz, hogy ez megtörténjen – nyilatkozta Ecclestone a Daily Telegraphnak, utalva arra, hogy a Ferrari esetleg Charles Leclerc mögé áll majd négyszeres világbajnokával szemben. – Az emberek azt várták, hogy Sebastian lesz az első számú, és fogja megkapni a támogatást a Ferraritól, de talán ő már azt gondolja, hogy Charles lesz az, és neki kell majd segítenie.

boldog családi élete van, nem akarná, hogy a Forma-1 kizökkentse ebből az egyensúlyból."

Vettelnek 2020 végéig van szerződése a Ferrarival, várhatóan addig tehát biztosan a mezőny tagja lesz, noha ő maga nem tulajdonít nagy jelentőséget annak, hogy mi van „egy darab papírra írva."

Miután pedig szembesítették Ecclestone szavaival, mindenkit megnyugtatott arról, hogy egyelőre nem foglalkoztatja a visszavonulás gondolata.

„Egészen biztosan nem maradok a Forma-1-ben olyan sokáig, mint ő, de remélem, hogy ilyen idős koromban én is ennyire fitt és szellemileg friss leszek – mondta Vettel, majd a tárgyra tért. – Hogy őszinte legyek, nem tudom [hogy meddig leszek a Forma-1-ben].

Nagyon-nagyon önkritikus vagyok, nagyon ambiciózus, rengeteg elvárást támasztok magammal szemben.

Úgy érzi, hogy most a legjobb eddigi pályafutása alatt Forrás: AFP/Str

„Imádok vezetni, imádom a sebesség érzetét, imádok megküzdeni ezekkel a srácokkal, úgyhogy rengeteg dolog van jelenleg, amit igazán szeretek és hiányozna, ezért nem tervezek holnap visszavonulni.

Vettel a The Timesnak legutóbb azt mondta, nem biztos benne, hogy 2020 után is F1-es pilóta lesz, mert a száguldó cirkusz korábbi értékei közül némely már csak részben van jelen, a Forma-1 mára inkább show és üzlet, mintsem sport.

A rajongókért továbbra is mindent megtesz

Jelenleg talán nincs a legjobb formában a pályán, és továbbra sem találja az összhangot az idei Ferrarival, a pályán kívül azonban Vettel változatlanul szerény és kedves. Tavaly megírtuk, amikor a Brazil Nagydíjon néhány rajongónak megígérte, hogy másnap hamarabb igyekszik visszaérni a hotelbe, hogy világosban is készíthessenek vele közös képet, vagy ahogyan egy rajongói levelet küldő kisfiúnak kézzel írt levélben válaszolt.

Vettel egy hosszú nap végén is szakított időt a rá váró drukkerekre

A négyszeres világbajnok Kínában is kitett magáért, az őt a szálloda előtt váró szurkolósereggel ugyanis nem volt rest egy nagy közös csoportképet készíteni, és mivel már sötét volt, direkt úgy állt meg az autójával, hogy a fényszórók fényében csinálhassák meg a fotót, megfelelő fényviszonyok között.