Társoldalunk:

Ferrari: Nem hasonlít rá, Mick Schumacher mégis tiszta apja

2019.04.16. 10:30

Mattia Binotto, a Ferrari csapatfőnöke elégedett Mick Schumacher F1-es bemutatkozásával. Szerinte nem a német pilóta teljesítménye volt a lényeg, hanem a hozzáállása.

Nagy érdeklődés övezte a korábbi hétszeres világbajnok, Michael Schumacher fia, Mick F1-es bemutatkozását a Bahreini Nagydíj után rendezett kétnapos teszten. Az F3-as Európa-bajnokság tavalyi győztese rögtön a Ferrari színeiben vezethetett életében először F1-es autót éles körülmények között, majd másnap az Alfa Romeo autóját tesztelhette.

Schumacher a köridők terén nem lógott ki a mezőnyből, de az eredményeit nehéz kontextusba helyezni az eltérő gumihasználatok és a furcsa körülmények miatt, kedden például esett az eső a sivatagban. Mattia Binotto, a Ferrari csapatfőnöke szerint nem is Schumacher teljesítményének felmérése volt a céljuk.

Mick Schumacher a bahreini teszten a Ferrari színeiben – Galéria!Forrás: AFP/Andrej Isakovic

„A legelső F1-es autóban töltött napján fontosabb volt, hogy még mindig a tanulás fázisában jár, napról napra [fejlődik] és teljesen más kihívással állt szemben, mint az F2-es szezonja során – nyilatkozta Sanghajban. – Úgy gondolom, mindenképpen jó volt a hozzáállása a feladathoz és a tesztnaphoz. Sohasem nyomta a határig, minden egyes etap során próbált javulni.

Tanulta az autót, ismerkedett a csapattal, szerintem e téren remek munkát végzett. Nagyon összeszedett volt, rendes munkát akart végezni, és tanulni. Szerintem ez a legtöbb, amit el lehet várni egy ilyen nap során.

Schumacher pár nappal a teszt előtt mutatkozott be az F2 mezőnyében Bahreinben, az első hétvégén a Prema Racing színeiben mérsékelten volt sikeres. Az első futamon a 8. lett, ezzel megszerezte a pole pozíciót a fordított rajtrácsra, de a tempója nem volt elég jó ahhoz, hogy ezt meg is tartsa, végül szép csatákat vívva a 6. lett, így az összetett 8. helyén áll.

Másnap az Alfa Romeóval gyakorolt – Galéria!Forrás: AFP/Andrej Isakovic

A német pilóta az idei évben lépett ki igazán a rivaldafénybe, és annál jobban nem is tudta volna felhívni magára a figyelmet, hogy csatlakozott a Ferrari pilótaakadémiájához, és Nicolas Todt lett a menedzsere. Binotto korábban az édesapjával is dolgozott együtt, hasonlóságokat figyelt meg Michael és Mick között.  

Ha ránézünk, szerintem nem igazán emlékeztet Michaelre, az viszont nagyon hasonló, ahogy viselkedik, ahogy a feladatokhoz viszonyul, ahogy érdekli az autó, és ahogy a szerelőkkel beszélget 

– vélte a csapatfőnök. – Ha éppen Maranellóban keressük, mindig a műhelyben van, az autóval foglalkozik és a szerelőkkel egyeztet. E téren nagyon hasonlít az édesapjára” – mondta. Schumacher következő megmérettetése a jövő hétvégén esedékes a tempós, bakui pályán, az F2 idei második fordulójában.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK