Társoldalunk:

Kvjat szendvicsbe került, nem érti a büntetését

2019.04.14. 12:08

Beszélni akar a Kínai Nagydíj sportfelügyelőivel, mert az ütközését egy klasszikus versenybalesetnek látta. Az egyik áldozat, illetve Max Verstappen sem tartja vétkesnek a koccanásban.

A fogadóirodáknál valószínűleg nem fizetnek rá sokat, hogy idén Danyiil Kvjat kapott először büntetést futamon ütközésért. Az orosz versenyző, akinek korábbi pályafutása alatt gyakran meggyűlt a baja az ilyesmivel, a Kínai Nagydíj első körében mindkét McLarennel ütközött a hajtűkanyarból kigyorsítva, ami miatt a sportfelügyelők bokszutcán áthajtásos büntetésben részesítették.

Ezúttal viszont erősnek tűnik az ítélet, Max Verstappen például egy Instagram-hozzászólásban megvédte, szerinte "nem járt neki büntetés."

A csetepaté a rajt után történt, a 6-os számú hajtűkanyarból kigyorsítva. Kvjat bebújt a McLarenek mellé, de koccant előbb Carlos Sainzéval, majd Lando Norriséval, utóbbi elkerüléssért már semmit sem tehetett. Az ütközéstől Sainz és Norris autója is megsérült, mindketten mehettek szervizre.

"Szerintem tudta, hogy ott vagyunk, nem kellett volna kiegyenesítenie a kormányt – jelentette ki Sainz. – Nem könyörgöm mások megbüntetéséért, szimplán csak több türelmet szeretnék az első körben." Kvjat azonban teljesen másképp látta.

"Volt időm többször megnézni az első körös balesetet, és nem értek egyet a büntetéssel. Zárt ajtók mögött beszélni fogok a sportfelügyelőkkel – mondta rezignáltan. – Hárman voltunk egy kanyarban, és az egyik autó nagyon élesen megérkezett mellém. Szendvicsbe kerültem és a levegőbe emelkedtem a hátulról jövő autó miatt, és nekimentem Norrisnak is."

Tipikus első körös baleset volt, sokszor előfordul. Pont ezért nem értem a döntést.

Kattintson a képre galériánk megtekintéséhez!Forrás: Red Bull

A legnagyobbat repülő, az ütközésben teljesen ártatlan Norris sem gondolja, hogy Kvjat felelőtlen volt. "Csak utólag láttam, mi történt – nyilatkozta. – Versenybalesetnek tűnt, de alaposabban meg kell néznem."

Kvjat jogosítványába beírtak két büntetőpontot is, ebből 12 összegyűjtése egy futamról való eltiltást von maga után.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK