Vágólapra másolva!
Lewis Hamilton nem különösebben bánja, hogy nem volt aktív szerepe a Netflix nagysikerű Forma-1-es dokumentumfilm-sorozatának első évadában, és a jelek szerint a második évadban sem akar mindenáron benne lenni.

Egyelőre nincs információ arról, hogy a Netflix Forma-1-es dokumentumfilm-sorozatának második évadában már a Ferrari és a Mercedes kulisszái mögé is betekinthetünk-e, vagy az első évadhoz hasonlóan a száguldó cirkusz két topcsapata ezúttal is elzárkózik-e az együttműködéstől a népszerű tartalomgyártóval, Lewis Hamiltont, a Mercedes ötszörös világbajnokát azonban nem is nagyon izgatja ez. A brit pilóta felfedte, hogy korábban is lett volna már lehetősége együtt dolgozni a Netflix-szel, de végül nem tette, és a Forma-1-ről készített sorozat első évadát sem nézte meg.

Hamiltont nem követik kamerák a garázs minden zugába Forrás: Picture-Alliance/AFP/Hoch Zwei

Az ausztráliai szezonnyitó előtt valóságos Netflix-lázban égett az F1-es közvélemény, a száguldó cirkusz állandó szereplői közül sokan azzal töltötték a Melbourne-be vezető több órás repülőutat, hogy a "Drive to Survive" (Hajsza a túlélésért) című, frissen bemutatott F1-es sorozatot nézték.

Nem úgy Lewis Hamilton, aki azóta sem látta az első évadot, de ennek ellenére várja a másodikat.

„Vegyes visszajelzéseket kaptam, a többségük azonban pozitív volt. Úgy képzelem, hogy ez a sorozat jó volt azoknak, akik nem értenek a Forma-1-hez, és úgy vannak vele, hogy minek nézzenek meg egy futamot, ott van helyette a Netflix – nyilatkozta az ötszörös világbajnok. – Szerintem ez jó dolog. Remélem, hogy folytatják a munkát, még ha nem is láttam az elsőt, várom a második évadot, és hogy minden menjen tovább."

A második évadban talán már a jelenlegi mezőny legsikeresebb versenyzője is aktív szerepet játszhat, és nem csak a hivatalos sajtótájékoztatókon és az interjúzónában készült felvételeken lesz rajta, habár szavaiból az szűrhető le, hogy a Mercedes még mindig nem döntötte el, hogy részt vesz-e a sorozatban.

– mondta Hamilton. – Ez az egész a Forma-1-ről szól, nem egyetlen személyről."

Hamilton is Vettel is szerepelt az első évadban, de csak olyan felvételeken, amelyek nem a kulisszák mögötti történéseket mutatták be Forrás: AFP/Asanka Brendon Ratnayake

Hamilton felfedte azt is, hogy korábban már tárgyalt a Netflix-szel egy külön projektről, abból azonban végül nem lett semmi. „Régebb lett volna lehetőségem arra, hogy együtt dolgozzak velük, jóval a Forma-1-es sorozat előtt. Az egy különálló projekt lett volna, de végül nem végtam bele. Aztán úgy volt, hogy a Mercedes fog együtt dolgozni velük, de abból sem lett semmi, aztán pedig jött az F1."

Megismerjük a valódi énjüket?

A McLarennél versenyző Carlos Sainz tavaly még a Renault pilótájaként aktívan részt vett a készülő dokumentumfilm-sorozatban, a Netflix egy teljes epizódot szentelt neki, amelyben többek között madridi otthonában fogadta a stábot.

Sainz amondó, hogy a pilótákra is jó fényt vet a sorozat, mert abban szabadszájúbbak lehetnek, és a nézők ezáltal jobban megismerhetik őket.

„Manapság nekünk, versenyzőknek nagyon óvatosnak kell lennünk, hogy mit mondunk a TV-ben.

– nyilatkozta az Autosportnak. – A Netflix jó volt arra, hogy az ember egy kicsit többet mutasson magából a kamerák előtt a megszokott környezetén kívül, és megmutassa, hogy ki is valójában. Ha az embereknek tetszik, az nagyszerű, ha nem, akkor így jártak, de ez vagyok én."

Sainz nem bánta, hogy szerepelt, és jó dolognak tartja a Netflix sorozatát Forrás: AFP/Glenn Nicholls

Sainz ezzel együtt nem sírja vissza azokat az időket, amikor a versenyzők még a legkisebb hezitálás nélkül elküldték egymást melegebb éghajlatra a kamerák előtt, vagy akár össze is verekedtek, mivel szerinte fontos, hogy tiszteljék a szponzorokat is.

Szerintem a pilótákat jobban a show sztárjaivá kell tenni, és hagyni, hogy kicsit jobban előjöjjön a személyiségük, ugyanakkor mindig tisztelni kell azokat, akik pénzt áldoznak ránk és hisznek bennünk. Meg kell találni a helyes egyensúlyt, ami nem könnyű, de törekedni kell rá."

Sainz már a McLarennél versenyez, de a Netflix sorozatának második évadában ugyanúgy benne lesz Forrás: Motorsport Images/Steven Tee

A spanyol pilótát a második évadban is láthatjuk majd, de hogy mennyit, azt ő sem tudja, a Netflix ugyanis vélhetően utólag, a vágás során dönti el, hogy a szezon eseményeinek alakulását figyelembe véve melyik csapat és pilóta mennyit fog szerepelni. Sainz szerint ez olyasmi, amit jobban tisztázniuk kellene a jövőben. „Nem tudtuk, hogy abból, amit felvettek, mennyi kerül bele a sorozatba. Én végül egy teljes részt kaptam, ami jó volt, viszont

Ezt talán világosabbá kellene tennünk a szerződéseinkben, mert sok időt töltünk a kamerák előtt anélkül, hogy erről a szerződésünkben túl sok minden szerepelne."