Vágólapra másolva!
Sebastian Vettel – akárcsak a tavalyi szezon hajrájában – a 2019-es idény elején sincs élete formájában, Charles Leclerc legyőzte Bahreinben, ráadásul újabb vezetői hibát követett el. Bernie Ecclestone, az F1 korábbi ügyvezetője, valamint Nico Rosberg, 2016 világbajnoka ezzel együtt arra számít, hogy a Ferrari világbajnoka összekapja magát.

Az utóbbi két év Sebastian Vettel és Lewis Hamilton versenyfutását hozta a Forma-1-es világbajnoki címért, az idei szezon eddig azonban nem a Ferrari német pilótájáról szól. Noha Bahreinben összecsapott Hamiltonnal, a szezonnyitón csapata, a második futamon pedig saját teljesítménye gátolta meg a jó eredmény elérésében, miközben a sziporkázó Charles Leclerc is fölé nőtt. Bernie Ecclestone, a száguldó cirkusz korábbi ügyvezető igazgatója szerint mindez azonban csak átmeneti helyzet, és bár sokan leírják, Vettel vissza fog térni. Hasonló véleménnyel van erről Nico Rosberg, 2016 világbajnoka is.

Vettelt Ecclestone és Rosberg szerint sem szabad leírni Forrás: @CALLO ALBANESE/Rudy Carezzevoli Photographer

Vettel teljesítménye a tavalyi év második felében látványosan visszaesett, sorozatban követte el a vezetői hibákat, és rengeteg pontott hullajtott el emiatt. Bahreinben ezt a Vettelt láthattuk viszont Rosberg szerint akkor, amikor a négyszeres világbajnok biztos dobogótól fosztotta meg magát azzal, hogy megpördült a Hamilton elleni csata hevében. Ezzel együtt

abban Rosberg és Ecclestone is egyetért, hogy Vettel vissza fog térni, és nem kell azonnal a tavalyihoz hasonló bukdácsolásra számítani tőle, az F1 egykori ügyvezetője pedig még azt sem zárja ki, Michael Schumachert is utoléri a vb-címek terén.

„A Forma-1-nek egy nyerő Sebastianra van szüksége. Benne megvannak azok a gének, amelyek versenyképessé tesznek egy pilótát, az emberek azonban alábecsülik őt – nyilatkozta Ecclestone a Sport Bildnek. – A jelenlegi gödörből is ki fog mászni, semmi okot nem látok rá, hogy Lewis-zal együtt ne érhetné el ő is Michael Schumacher hét világbajnoki címét."

– mondta Rosberg a Press Association-nek. – Vissza kell térnie a jó formájához, ehhez pedig mindössze egy jó futamra van szüksége. Ha nyerni tud Kínában, minden újra rendben lesz."

Hamiltonnak Leclerc is a segítségére lehet a Vettel elleni csatában Forrás: AFP/Karim Sahib

Bármennyire is bízik Rosberg honfitársa feljavulásában,

a Mercedes korábbi pilótája ezzel együtt Hamilton tartja az esélyesnek,

többek között azért is, mert a jelek szerint Leclerc személyében Vettelnek saját csapattársával is meg kell küzdenie. „Nyilván a Ferrarinak van jelenleg a legjobb autója, viszont a Mercedes kezdte jobban a szezont. Bahreinben Vettel és Leclerc szabadon versenyezhettek egymás ellen, a csapat pedig láthatta, hogy két versenyképes pilótája van. Nem lesz könnyű kezelniük ezt a helyzetet. Lewis rutinos rókaként mindig csúcsformában van, ezért most is őt tartom a világbajnoki cím fő esélyesének."