Hamilton: Úgy kezelem Leclerc-t, ahogy Vettelt is

Forma-1, Martin Brundle, Charles Leclerc, Lewis Hamilton, Bahreini Nagydíj
MANAMA, BAHRAIN - MARCH 31: First placed Mercedes' British driver Lewis Hamilton (R) and third placed Ferrari's Monegasque driver Charles Leclerc (C) speak to the press after the 2019 Bahrain Formula One GP at the Sakhir circuit near Manama, Bahrain, on 31 March 2019 The second race of the Grand Prix in the 2019 Formula 1 World Championship take place in Bahrain. Ayman Yaqoob / Anadolu Agency
Vágólapra másolva!
A brit pilóta ellenfélként egyelőre nem tudta kiismerni Charles Leclerc-t, de nagyra tartja a monacói fiatalt a bahreini teljesítménye alapján.

Lewis Hamilton nyerte a másfél héttel ezelőtt megrendezett Bahreini Nagydíjat, de az F1 iránt érdeklődők számára elsősorban Charles Leclerc szereplése volt a hétvége meghatározó motívuma, hiszen a második F1-es szezonját rögtön a Ferrarinál kezdő fiatal a pole pozícióból indulva jó úton haladt a győzelem felé, mielőtt egy rövidzárlat miatt lelassult az autója.

Leclerc-t már tavaly is méltatták az élmezőny tagjai, a bahreini teljesítménye láttán további elismerésekkel illették, köztük csapattársa, Sebastian Vettel és a Mercedest erősítő Lewis Hamilton is kiemelte, hogy a Ferrari versenyzője milyen nagyszerűen vezetett. Hamilton később azt mondta, szerinte Leclerc ellen küzdeni is sportszerűen lehet majd.

Leclerc-t az ellenfelei is tisztelik Forrás: Anadolu Agency/2019 Anadolu Agency/Ayman Yaqoob

„Minden alkalommal, amikor az ember egy olyan pilótába botlik, akivel nagyon kevés tapasztalata van, természetes, hogy óvatossággal közelíti meg – nyilatkozta Hamilton. – Nem tudni, hogyan fog viselkedni, hogy agresszív vagy lazább lesz-e, hajlamos-e hibázni. Még nem tudtam felmérni őt a pályán, de stabilnak, sportszerűnek és nagyon kiegyensúlyozott pilótának tűnik.”

Hamilton rámutatott, minden ellenfelével másként kell bánnia, elsősorban az különbözteti meg a versenyzőket, hogy mekkora helyet hagynak a másiknak, de Leclerc-rel még nem küzdött meg a pályán, test-test ellen, ám kijelentette, reméli, hogy ez hamarosan változni fog.

Charles Leclerc támadja Valtteri Bottast a Bahreini Nagydíjon Forrás: AFP/Andrej Isakovic

Bár a Mercedes a bahreini futam után mindkét győzelmet magáénak tudhatja, a csapatnál nem elégedettek, mert a mutatott tempó terén a Ferrari úgy tűnik, a fejükre nő. A maranellói istálló Melbourne-ben nem remekelt, de a sivatagi pályán kisajátították az első rajtsort, és Leclerc révén a győzelemre is pályázhattak.

– ismerte el Hamilton. – Balszerencséjére a megbízhatóság az útjába állt. Nagyon keményen dolgoztunk, ahogy mindig is, de alulteljesítettünk. Természetesen vannak mázlis hétvégéink, ez is közéjük tartozott” – tette hozzá Hamilton, aki csapattársa bónuszpontja miatt egyelőre az összetett 2. helyén áll.