Társoldalunk:

Gasly és Ricciardo is küszködik új csapatánál

2019.04.07. 12:06

Nem megy zökkenőmentesen a csapatváltás, miután Daniel Ricciardo átigazolt a Renault-hoz, a Red Bull pedig Pierre Gasly-t ültette a helyére. Egyelőre egyikük sem lendült formába.

Nehézkesen indult a szezon Daniel Ricciardo és Pierre Gasly számára is, miután az ausztrál pilóta Renault-csapatot választotta, a Red Bull pedig a fiatal franciával próbálta pótolni őt. Míg Max Verstappen az első két futamon a 3-4. helyen ért célba, Gasly csak Bahreinben tudott pontokat szerezni a 8. helyével, Ricciardo pedig minkét futamot feladta.

Gasly az Autosportnak kijelentette, mérnökeitől kér segítséget ahhoz, hogy az autót jobban a saját stílusához igazíthassa, és közben saját magában is keresi a fejlődés lehetőségét. „Úgy érzem, még mindig nem tudom megcsinálni az autóval azt, amit szeretnék, amikor elkezdem igazán nyomni, nem úgy reagál, ahogy azt várnám” – összegzett a francia pilóta.

Gasly autója még nem az igaziForrás: Mark Thompson/Getty Images

A Red Bull versenyzője biztos abban, hogy több rejlik a csomagjában, de egyelőre nem tudja, hogyan lehetne előcsalogatni az autóból a teljesítménytöbbletet. „Szerintem akadnak pozitívumok, de nem tartunk ott, ahol szeretnénk. Az időmérőn elég nehézkes volt bánni az autóval, és hasonló volt a helyzet a futamon is.”

Ideje összedolgozni a srácokkal, és kitalálni, mit lehet tenni annak érdekében, hogy a nehézkes és kiszámíthatatlan autót saját magamra szabjam.”  

Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke elismerte, hogy „trükkös” az idei autójuk beállítása, mert szűk a működési tartománya. „Max ezzel hihetetlenül jól megbirkózott, Pierre-nek nehezebb dolga van, de szerintem ez is idő kérdése” – tette hozzá a brit menedzser, aki úgy vélte, Gasly önbizalma erősödhet a bahreini előzései után.

Ricciardo elégedetlenForrás: Picture-Alliance/AFP/usage worldwide/Hoch Zwei

Nem áll jobban a szénája Ricciardónak sem. A Renault sztárigazolása a melbourne-i időmérőn kikapott Nico Hülkenbergtől, majd elrontotta a rajtot, végül kiesett. Bahreinben is Hülkenberg mögött autózott, amikor az autója csapattársáéval egyszerre elromlott, és mindketten kiestek pontszerző helyről.

Az autó mutatja a tempó jeleit, de személy szerint még mindig próbálom kinyernibelőle  

– idézte Ricciardót az Autosprint. – Magabiztossá kell válnom az autóban, erre kell rátalálnom. A fékezés során nem úgy viselkedik, ahogy szeretném. Mondjuk úgy, hogy bizonyos területeken még tempóra van szükségem” – tette hozzá az ausztrál versenyző, akit a Renault kimondatlanul is vezéregyéniségnek szerződtetett, ebből azonban egyelőre nem tudott sokat mutatni.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK