Áramütés veszélye miatt volt vitatott esete Ricciardónak

Forma-1, Daniel Ricciardo
Renault's Australian driver Daniel Ricciardo arrives at the paddock ahead of the Formula One Bahrain Grand Prix at the Sakhir circuit in the desert south of the Bahraini capital Manama, on March 31, 2019. (Photo by ANDREJ ISAKOVIC / AFP)
Vágólapra másolva!
Testi épségének védelmében, az áramütés elkerülése végett nem helyezte vissza a kormányt a helyére a kiesése után. Emiatt semmilyen büntetést sem kapott.

Értékes pontokkal kecsegtetett a Bahreini Nagydíj a Renault-nak, mégis roppant kellemetlen szájízzel távozik a csapat a sivatagi pályáról: néhány körrel a leintés előtt a két autójuk szinte egyszerre dobta be a kulcsot, Nico Hülkenberg és Daniel Ricciardo akár együtt is visszasétálhattak volna a garázshoz a kényszerű leparkolás után. Előbbi a 6., utóbbi a 10. helyről állt ki, a német a legjobb lett volna a három élcsapat mögötti "B-ligában".

Ricciardo megpróbáltatásai ráadásul nem értek véget, ugyanis beidézték a sportfelügyelők,

amiért az autóból kiszállva megszegte a régi protokollt és nem rakta vissza a kormánykereket a helyére.

A meghallgatáson azonban kiderült, hogy védhető okból, konkrétan saját épségét féltve cselekedett így: kigyulladt az áramütés veszélyére figyelmeztető piros lámpa az autón, ami a hibrid rendszer zavarára utalt, ezért nem merte visszacsatolni legfontosabb munkaeszközét a helyére.

Eddig nem sok szép élménye volt Ricciardónak a Renault-nál Forrás: AFP/Andrej Isakovic

A Renault szólt az ausztrál versenyzőnek, hogy ne a megszokott módon hagyja el a pilótafülkét, hanem álljon fel és ugorjon ki, ezzel csökkentve az áramütés kockázatát. A körülmények ismeretében Ricciardo nem kapott büntetést, aki az év második versenyén sem ért célba.

A márka korábbi ügyfelét, a Red Bullt vezető Christian Horner egyébként odabökött még egyet a Renault-nak annak apropóján, hogy a félreállt autók miatt beküldték a Safety Cart és a 4. Max Verstappen ezzel elvesztette az esélyt a problémákkal küszködő Charles Leclerc megelőzésére. "A Renault elromlott, nem segített nekünk a dobogó megszerzésében. Ironikus, nem? Mindig ez van, akár velünk vannak, akár nem..." – mondta Horner a futam utáni sajtótájékoztatóján, kacagást kiváltva az újságírókból.