Vágólapra másolva!
Nem mindennapi látványban lesz része a rajongóknak júliusban, a goodwoodi Festival of Speed rendezvényen, Damon Hill, a hétszeres világbajnok Michael Schumacher egykori nagy riválisa ugyanis a német rekordbajnok egyik korábbi autójával bemutatózik volt ellenfele előtt tisztelegve.

A goodwoodi Festival of Speed minden évben a motorsport-őrültek egyik kiemelt eseménye, ahol a jelenkor gépcsodáitól kezdve számos történelmi versenyautó – köztük F1-es torpedókkal – tiszteletét teszi. A legendás versenyhelyszínen egy erre a célra kialakított szakaszon egyesek még meg is mérkőznek egymással, pontosabban a stopperrel, a fesztivál nagyrészt azonban nem a küzdelemről, hanem a felvonulásról és a szórakozásról szól. Az eseménynek minden évben van egy témája, az idén ez a „sebesség királyai - a motorsport rekorderei" lesz, ennek keretein belül különös tekintettel Michael Schumacher, a Forma-1 hétszeres világbajnokának karrierjére.

Minden bizonnyal Schumacher 1994-es Benettonja is ott lesz Goodwoodban Forrás: Good-Year

A Jordan, a Benetton, a Ferrari és a Mercedes korábbi pilótája a mai napig számos rekordot tart az F1-ben, ezek közül a legfontosabb a valaha nyert legtöbb vb-cím, és a legtöbb futamgyőzelem. Schumachernek és családjának az idei esztendő több szempontból is különleges, a rekordbajnok idén januárban ünnepelte 50. születésnapját, ennek apropóján az F1 is számos módon megemlékezett róla, valamint az idén lesz első, 1994-ben a Benettonnal szerzett világbajnoki címének 25. évfordulója.

A két jeles évforduló miatt a goodwwodi szervezők úgy döntöttek, ők is megemlékeznek a legendáról.

A goodwoodi Festival of Speed honlapja szerint „barátok, családtagok és egykori riválisok" is jelen lesznek a július 4-e és 7-e közötti összejövetelen, hogy Schumacher karrierje előtt tisztelegjenek. Az ünnepség a hétszeres világbajnok teljes karrierjét felöleli, beleértve az F1 előtti sportautós, valamint junior kategóriákban eltöltött éveket is. Ott lesz a helyszínen Damon Hill, Schumacher első komoly F1-es riválisa is, aki ellen 1994-ben és 1995-ben is megküzdött a világbajnoki címért,

ráadásul a hétszeres világbajnok egy korábbi versenygépébe is bepattan, hogy bemutatózzon vele.

A kettős nevéhez számos ellentmondásos epizód is fűződik, ezért is lesz különösen szép gesztus, amikor Hill korábbi ádáz ellenfele egyik ikonikus autóját fogja vezetni.

Hill (balra) és Schumacher számtalanszor összecsapott a versenypályán a 90-es években Forrás: AFP/Pascal Pavani

„El vagyunk ragadtatva, hogy a goodwoodi Festival of Speed szervezői úgy döntöttek, hogy megünneplik Michael karrierjét az 50. születésnapjának, valamint első világbajnoki győzelmének 25. évében – nyilatkozta Sabine Kehm, a Schumacher-család szóvívője, Michael Schumacher korábbi menedzsere. – Reméljük, hogy a közönség élvezni fogja, hogy láthatja a győztes autóinak egy részét, valamint a barátokat, riválisokat és csapattagokat, akik eljönnek az eseményre."