Társoldalunk:

Csak Räikkönennel nem bírt újonc csapattársa

2019.03.16. 13:06

A finn pilóta nem volt elégedett a 9. rajtkocka megszerzésével, de így is ő volt az egyedüli, aki nem kapott ki újonc csapattársától. Lando Norris és George Russell is jól kezdett az F1-ben.

Váratlanul jól szerepeltek csapattársaikkal összehasonlítva az F1-es mezőny újoncai, csak az Alfa Romeo színeiben induló Antonio Giovinazzi nem tudott felülkerekedni 9. helyet megszerző Kimi Räikkönenen a melbourne-i idénynyitón. Lando Norris a McLarennél egészen a Q3-ig jutott, Alex Albon verte Danyiil Kvjatot a Q2-ben, George Russell pedig az utolsó helyre taszította Robert Kubicát.

„Egy kicsit csalódott vagyok, szerintem az autóban nagyobb tempó volt, de nem igazán sikerült egy jó kört sem összerakni. Ettől függetlenül sokat tanultunk, simán lehettünk volna két hellyel előrébb, de ma ez jutott. Holnap próbálunk javulni” – összegzett a 2007-es világbajnok az időmérő után a Sky Sports műsorában.

Räikkönennel nem bírt újonc csapattársa, Giovinazzi - Galéria!Forrás: AFP/Peter Parks

Räikkönen úgy érzi, tavaly óta nem sok minden változott, persze, már nem a Ferrarinál versenyez, így „kissé máshol kell küzdenünk”, de sok lehetőséget sejt az Alfa Romeo csapatában. „Nem vagyok fontosabb a csapatban, mint bárki más, a csapattal közösen teszünk erőfeszítéseket, próbáljuk a két autót a lehető legtovább juttatni” – szögezte le. Csapattársa, Giovinazzi a 14. pozícióban zárt.

A nap meglepetése kétségtelenül a McLaren protezsáltja, Norris nevéhez fűződik, aki a 8. kockát érte el a Q3-ban.

„Imádtam az egészet, de nem fog elszaladni velem a ló! – szögezte le. – Az edzés elején nagyon feszült voltam, mert ez volt életem első F1-es időmérője, de sikerült összerakni a köreimet és a csapat is szenzációs volt. A célunk a Q2 volt, de még jobban alakultak a dolgok, ez most mindenkinek felturbózza az önbizalmát. Hosszú és kemény verseny lesz, most erre kell összpontosítanom.”

Norris jól szerepelt az időmérőn - Galéria!Forrás: Picture-Alliance/AFP/Hoch Zwei

Csapattársához hasonlóan Sainz is a Q2-be készült, de elmondása szerint utolérte a defekt miatt araszoló Kubicát, és a Sky Sportsnak a Renault-motorra is panaszkodott, így végül csak a 18. lett. Kikapott a Toro Rossónál jól kezdő Albontól is, a thai pilóta februárban vezetett életében először F1-es autót, még pénteken is összetörte az autóját a szabadedzésen.

Az időmérőig tartott, mire megtaláltam a ritmust, de utána az ember magabiztossá válik, mert jó a tapadás és óriási a pálya javulásának üteme  

– mondta Albon. – Egy kicsit sajnálom, hogy lemaradtam a Q3-ról, de tudtuk, hogy szoros lesz, és a középmezőnyben akkora a küzdelem, hogy nem férnek bele a hibák. Elégedett vagyok a körömmel, de a dolog másik része az, hogy még egy-másfél tizeddel bejutottam volna a Q3-ba” – magyarázta a 15. helyezett.

Még a Q2-ről sem álmodhatott viszont Russell, a Williams tehetsége, de az F1-es pályafutását újrakezdő csapattársát, Kubicát azért legyőzte az időmérőn. 

„Három tiszta kört futottam, és elégedett vagyok a saját szereplésemmel, de természetesen mi egy csapat vagyunk, és többet akarunk elérni” – szögezte le Russell. Hozzátette, mindent kihoztak a csomagjukból, ő viszont csak annyit tud tenni, hogy a lehető leggyorsabban vezet. Ez ma a 19. helyre volt elég.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK