Társoldalunk:

A Mercedes nem hiszi, hogy ekkora előnyben lennének

2019.03.15. 11:09

Az Ausztrál Nagydíj második szabadedzésén az Ezüstnyilak 8 tizeddel verték a többi csapatot, de a pilóták és a menedzsment sem hiszi, hogy ez valós képet mutatna.

Az első szabadedzésen még szorosan, a másodikon viszont a többiekhez képest már nagy előnnyel zártak az élen a Mercedesek az idénynyitó Ausztrál Nagydíj pénteki napján. A világbajnoki címvédő Lewis Hamilton mindkét tréningen diktálta a tempót, de ahogy a teszteken úgy a szezon nyitónapján is inkább a saját formájuk foglalkoztatta, és nem a relatív teljesítményük.

„Az autó hasonló érzetet ad, mint Barcelonában, ami egy másik pályán jó hír – nyilatkozta az ötszörös világbajnok. – Semmi gondunk nem akadt, nagyon jól lefutottuk a programunkat, akad még bőven terület, ahol javulhatunk, de ez nem volt rossz kezdés. Ahogy minden péntek este, most is kielemezhetünk mindent, de az sokat számít, hogy nem hibáztunk, és mindkét autó egyben maradt.”

Hamilton volt a leggyorsabb mindkét pénteki szabadedzésen - Galéria!Forrás: AFP/Asanka Brendon Ratnayake

Bottas harcosan kezdte az első tréninget, több elfékezése és megcsúszása is volt, valamint egy megpördülése, amely során kétszer is majdnem összetörte az autóját. Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke szerint a finn pilóta feltöltődve érkezett az új szezonra, ebből a tettvágy látszott, és ma a tempó terén is közel került Hamiltonhoz.

Jobbnak tűnt az autó, mint a teszteken volt. Bár nem sok új alkatrészt hoztunk, a meglévő csomagot optimalizálni tudtuk 

– összegzett a finn pilóta. – Jól kezdtünk, de a köridők pénteken még nem fontosak. Egyik csapattól sem láttunk igazi teljesítményt. Van fogalmunk arról, hogy mennyit tudunk javulni az időmérőre, de arról elképzelésünk sincs, hogy a többiek mekkora teljesítményt tudnak még kisajtolni. Érdekes lesz látni, hogy holnap mit hoz nekünk az első igazi megmérettetés.”

A csapat technikai igazgatója, James Allison kiemelte, hogy mindkét pilóta esetében mindkét gumival jó volt az autó balansza, és megerősítette, hogy néhány új „apróság” azért felkerült a Mercedesre. „Még nagyon korai, hogy legyen bármilyen valós elképzelésünk arról, hol állunk a tempó terén, de azt tudjuk, hogy az autó viszonylag jól viselkedik, és jónak tűnik a gumikopás is mindkét keverékkel.”

Azt a csapatfőnök is kiemelte, hogy a Mercedes nem tudja pontosan, hol állnak a mezőnyben. 

„Az autó kezd összeállni – mondta Wolff a Sky Sportsnak. – A második teszthéten rájöttünk néhány dologra, sőt, már az elsőn is, az első szabadedzés is rendben volt. Fogalmunk sincs a teljesítményszintekről, mert a holnapi időmérő előtt senki sem erőlteti meg magát igazán, de a kezdés jó volt.”

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK