Társoldalunk:

Hamilton: Nem szabad túlságosan üldözni a Ferrarit

2019.03.07. 15:36

A világbajnoki címvédő szerint megnehezíti a Mercedes dolgát, hogy a Ferrari is jó formában kezdheti a szezont, de nem aggódik az idei esélyeivel kapcsolatban.

Megtippelni is nehéz, hogy a Ferrari vagy a Mercedes kezdi-e felkészültebben az idei F1-es szezont, miután a teszteken az körvonalazódott, hogy az olaszok autója a gyorsabb, de kérdés, hogy a csapatok mennyire mutatták meg a valós teljesítményüket. Gyaníthatóan mindkét oldalon maradtak tartalékok, de a Mercedesnél úgy hiszik, az ellenfelük előnyben van.

Lewis Hamilton már többször is elmondta, arra készül, hogy címvédőként is neki kell majd támadnia, és elárulta „nehezebb” lesz a dolguk, mivel a Ferrari jó autót épített. „Szerintem csapatként már tavaly is mögöttük voltunk a teljesítmény terén, ezért az eredmények kapcsán túlteljesítettünk. Most még magasabbra került a léc, ezért még nagyobb teljesítményt kell kisajtolnunk.”

Hamilton a barcelonai tesztenForrás: NurPhoto/Xavier Bonilla/NurPhoto/Xavier Bonilla

Tavaly valóban több olyan időszak is akadt, amikor a Ferrari gyorsabbnak tűnt a Mercedesnél, de az operatív hibákat kihasználva az Ezüstnyilak versenyben maradtak, sőt, Hamilton a szezon második felében el is húzott Sebastian Vetteltől. Hamilton viszont óva intett attól, hogy a Mercedes is túlságosan belehajszolja magát a Ferrarival vívott csatába.

Óvatosnak kell lennünk, mert túllőhetünk a célon, és akkor hibákat követünk el. A miénk a legjobb csapat, tapasztaltak vagyunk, nem véletlenül mi vagyunk a világbajnokok

– bíztatta csapatát. – Szorgalmasnak és kiegyensúlyozottnak kell maradnunk, pilótaként viszont ki kell majd találnom, hogyan tudok még többet kihozni magamból, de erre pillanatnyilag nem tudok válaszolni” – összegzett az ötszörös világbajnok, aki az új súlyhatárok miatt a korábbiaknál jobb fizikai állapotban készülhet a szezonra.

„Nem zavar minket a kihívás – szögezte le. – Küzdeni fogunk, ez csupán annyit jelent, hogy keményebben kell dolgoznunk, de nagyon büszke vagyok arra, amit ez a csapat tett azért, hogy ide eljussunk. Nem aggódok, és nem vagyok csalódott sem, csupán hihetetlenül lelkesen dolgozunk olyan keményen, amilyen keményen tesszük. Meg kell másznunk egy hegyet, de tudjuk, hogyan tegyük.”

Hamilton a Melbourne-be utazás előtt készített egy videóüzenetet is a Mercedes gyárában.  

Megmutatta a szerelőállást, ahol az elmúlt hat év során felkészítették az autóit, és elárulta, „szuper izgatott” az első verseny előtt, valamint megismételte, hogy nagy feladat vár rájuk, de nagyon lelkesíti, hogy munkatársai mennyire keményen dolgoznak, és azt mondta, reméli, a szurkolók is annyira várják már az idénynyitót, mint ő.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK