Alonso nem mondana nemet egy F1-es élcsapatnak

Forma-1, Fernando Alonso, McLaren Racing, Barcelona teszt 5. nap
Fernando Alonso fom Spain of Mclaren F1 Team - Renault MCL34 portrait during the Formula 1 2019 Pre-Season Tests at Circuit de Barcelona - Catalunya in Montmelo, Spain on February 26. (Photo by Xavier Bonilla/NurPhoto)
Vágólapra másolva!
Fernando Alonso bár tavaly búcsút mondott az F1-es mezőnynek, elismerte, ha egy élcsapat hívná, visszatérne a világbajnokságba. Addig a tripla korona elhódítására koncentrál.

A McLaren márkanagyköveteként az idén is érdekelt maradt a Forma-1-ben a csapat korábbi versenyzője, Fernando Alonso. A korábbi kétszeres világbajnok a szezon során várhatóan teszteli majd az MCL34-et, de és azt mondta segíti a csapatot a fejlesztések és a tehetséggondozás terén.

Alonso ettől függetlenül nem zárta ki, hogy versenyzőként is visszatérjen az F1-be, de azt csak élcsapatnál tudja elképzelni. Erre jelen állás szerint a Mercedesnél lehetne elméleti esélye, hiszen Valtteri Bottas szerződése lejár, de a világbajnoki címvédő csapatfőnöke, Toto Wolff már korábban kijelentette, hogy nem akarnak Lewis Hamilton mellé még egy dudást szerződtetni.

Alonso a barcelonai teszten Forrás: NurPhoto/Xavier Bonilla/NurPhoto/Xavier Bonilla

A spanyol pilóta a barcelonai teszten ellátogatott a Ferrarihoz is, valószínűleg korábbi sajtómunkatársát üdvözölte, ezzel jelezte, hogy továbbra is érdekelt az F1-ben. Ezt a Daily Express szerint meg is erősítette: „Az embernek mindig hiányozni fog a Forma-1, mert ezek a leggyorsabb autók a bolygón – ismerte el.

Alonso az idén már megnyerte a daytonai 24 órás versenyt, júniusban újra szerencsét próbál a Le Mans-i 24 órás versenyen, előtte viszont májusban nagy kihívás elé áll, hiszen 2017 után ismét rajthoz áll az Indianapolis 500-on, ezúttal már teljes mértékben a McLaren színeit képviselve. A kétszeres világbajnok a napokban járt Wokingban, üléspróbán.

„Teljesítem a hátralévő WEC-futamokat, és Le Mans-t újra, de fejben már Indianapolisban vagyok, próbálom megnyerni azt a versenyt is – árulta el. – Ez a legnehezebb a tripla korona versenyei közül, mert az F1-ben nőttem fel, és ha az embernek jó autója van, világbajnok lehet. Le Mans-ban is a Toyotával nagyon jó esélyünk volt a győzelemre, mert jobb autónk volt, de Indianapolis más.”

Alonso 2017-ben Hondával, most Chevrolet-motorral indul a maratoni versenyen,

amelyre a McLaren házon belül készíti fel az autót, ennek része volt az üléspróba is. A McLaren videóján látható, ahogy a szerelők aprólékosan kialakítják Alonso pilótafülkéjét, és Kimi Räikkönenhez hasonlóan a spanyol veterán is odafigyelt a részletekre, hogy a verseny során tényleg a vezetésre tudjon majd koncentrálni.