Társoldalunk:

Hamilton: A Ferrari nagyon erősnek tűnik

2019.02.20. 18:27

A világbajnoki címvédő dicsérte a Ferrari eddigi szereplését a teszteken, de a Mercedesnél sem lát okot aggodalomra. Akkor sem esik pánikba, ha csapata esetleg elrontaná a szezon elejét.

Eddig a Ferrari viszi a prímet a szezon előtti tesztidőszakban, persze ezért semmilyen jutalom sem jár. Sebastian Vettel lelkesen nyilatkozott az autóról a jó kezdést követően, Charles Leclerc szintén elégedett volt vele, és a világbajnoki címvédő is elismerően beszélt a Mercedes várhatóan legnagyobb riválisáról.

Hamilton és ferraris ellenfele, Charles Leclerc - Galéria!Forrás: NurPhoto/Jose Breton/NurPhoto/Jose Breton

„A Ferrari nagyon erősnek látszik. Emellett hatalmas távokat tesznek meg, szóval úgy néz ki, jobb a felszerelésük, mint tavaly. Ez azt jelenti, hogy idén még nagyobb kihívással nézünk farkasszemet” – állapította meg Lewis Hamilton a harmadik tesztnap során tartott sajtótájékoztatóján.

Nagyszerűnek tűnnek. Az elejétől fogva erősnek mutatkoztak az elmúlt években, tehát számítani lehetett erre."  

A Mercedes feltűnés és kiemelkedő időeredmények nélkül rótta a köröket az első két napon, ami sikerként könyvelhető, hiszen eddig idén sem nagyon akadályozták a felkészülésüket műszaki hibák és időveszteségek. Ez a korábbi esztendőkben is így volt, tehát menetrend szerint zajlik a munka az Ezüstnyilakkal.

Hamiltont nem aggasztja a Ferrari tempójaForrás: NurPhoto/Andrea Diodato/NurPhoto/Andrea Diodato

„A saját feladatainkkal foglalkozunk – mondta Hamilton. – Próbálunk elmélyedni az autónk megismerésében, ahogy minden évben tesszük.” 

Igyekszünk minden korábbinál hatékonyabbá tenni a folyamatainkat és még jobban kielemezni az adatokat. Igyekszem én is pontosabb visszajelzésekkel szolgálni, mint valaha.”„Korábbi önmagunkkal versenyzünk. Minden területen emelni akarjuk a lécet, a mérnökök is ezt teszik a gyárban. Lenyűgöző érezni a csapatnál uralkodó légkört a korábbi diadalok ellenére is. Mindenki éhes még a sikerre, megvan a motiváció. Senki sem kókad, senki sem vesz vissza a tempóból.”

Nem a legjobb körökre hajtanakForrás: NurPhoto/Xavier Bonilla/NurPhoto/Xavier Bonilla

Akkor sem esik kétségbe, ha esetleg kiderül, hogy bakot lőttek egy-két dologgal, bár erre egyelőre semmilyen jel sem utal.

„Mi vagyunk az egyetlen csapat, amely jelentős szabályváltozások után is megvédte a vb-címeit [2017-ben], ezért, ha esetleg rosszul kezdünk az első versenyen, akkor is bizakodó maradok” – mondta.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK