Társoldalunk:

Räikkönen áradozott az Alfa Romeo fejlődéséről

2019.02.19. 14:20

A finn elégedetten szállt ki az Alfa Romeóra keresztelt Sauberből az első tesztnapja végén, azt mondta, az autó érezhetően sokkal erősebb, mint az előző idény végén volt.

A Sauber/Alfa Romeóhoz igazoló (egyben az F1-es karrierjének első állomására visszatérő) Kimi Räikkönen a tavalyi szezonzáró teszten már beült a csapat autójába, a hétfőn kezdődő 2019-es felkészülési időszakot pedig ő nyitotta a volán mögött, így megvannak a tapasztalatai a közvetlen összehasonlításra.

Räikkönené volt az első tesztnap az Alfa Romeóban - Galéria!Forrás: NurPhoto/Fernado Pidal

Az első benyomásai igen jók.Nagyon pozitív nap volt – jelentette ki. – Nagyon boldog vagyok. A fiúk kiváló munkát végeztek a télen, használható felszerelésünk van, és ennél csak jobbak lehetünk. Mindent rendben érzek, és a tavaly év végi állapothoz képest hatalmasat lépett előre a Sauber az autóval."

Amellyel vélhetően a középmezőny éllovas pozíciójára törnek.

Tavaly a Renault szerepelt a legjobban a mezőnyből kimagasló három élcsapat mögött, a Haast megelőzve, de a kiváló ütemben javuló Sauber az évad második felében többször megszorongatta, illetve legyőzte őket is.

Räikkönen hétfőn egy kipördüléssel kezdte a tesztnapot, de ez nem akasztotta meg az Alfa Romeo programját.Úgy látszik, sosem okulunk a télből – tréfálkozott. – Mindig nehéz hidegben kezdeni. Ettől eltekintve azonban minden simán ment."

A finn világbajnok rengeteg kört pakolt hétfőn az autóbaForrás: NurPhoto/Joan Valls

A finn technikai problémáktól mentesen 114 kört tett meg és a köridőrangsor 5. helyén végzett. A csapatfőnök Frederic Vasseur egyelőre nem kíván foglalkozni az eredményekkel.

Nem állítom, hogy lényegtelen a teljesítmény [a teszteken], de senki sem tudja, mások mennyi üzemanyaggal köröztek, hogyan állították be a motort stb. Saját magunkra kell koncentrálnunk, a saját feladatainkra, nem összehasonlításokat kell tennünk. Erre ott lesz 21 verseny" – mondta.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK