Társoldalunk:

A rossz brexit a Ferrarinak kedvezne a Mercedes ellenében

2019.02.19. 07:51

A tíz Forma-1-es csapatból hétnek Angliában van a bázisa, az ország megállapodás nélküli távozása az Európai Unióból komoly károkat okozna nekik. A Mercedes már készül a legrosszabbra is.

Nagy-Britannia néhány héten belül kilép az Európai Unióból, és ha a tárgyalások nem vezetnek eredményre a kereskedelmi megállapodásokról, komoly slamasztikába kerülhetnek az országban lévő Forma-1-es csapatok is.

A tízből csak háromnak nem ott található a központja – a Ferrarinak, a Toro Rossónak és a Sauber/Alfa Romeónak –, és a Motorsport UK elnöke, David Richards szerint a várható hátrányok miatt több el is költözhet. Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke szerint a legrosszabb politikai verzió borzasztó következményekkel járna. 

Politikai okok hozzák előnybe a Ferrarit a Mercedesszel szemben?Forrás: NurPhoto/Xavier Bonilla/NurPhoto/Xavier Bonilla

"Jelenleg pompás a hozzáférésünk a tehetségekhez az Egyesült Királyságban, és ami az USA-nak a Szilícium-völgy, az a Forma-1-nek az Egyesült Királyság. Fennáll azonban a veszély, hogy az ország nem marad ennyire vonzó helyszín, bár reméljük, az marad" – mondta Wolff, aki huszonhat nemzet állampolgárait irányítja.

Az eredménytelen tárgyalások megnehezítenék az autók és a személyzet mozgását a nagydíjakra, hiszen ismét határellenőrzéssel találkoznának az Európai Uniót érintő kapcsolatokban, de a beszállítóktól érkező alkatrészek fogadása is körülményesebbé válna.

"Azt hiszem, komoly hatása lesz a működésünkre, amennyiben nem születik megállapodás a brexitről, ez befolyásolja a versenyekre utazásunkat és az autó fejlesztését és összeszerelését is" – nyilatkozta Wolff.Ez a legszörnyűbb, rémálomszerű eshetőség, amibe még csak bele sem akarok gondolni.

Szerinte az említett esetben a három külföldi istálló, köztük a Ferrari "jelentős előnybe kerülne az Egyesült Királyságban lévő csapatokkal szemben."

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK