Vágólapra másolva!
A világbajnoki címvédő jól érezte magát a 2019-es Ezüstnyílban, és Max Verstappen is mosolyogva szállt ki az első Red Bull-Hondából.

Két élcsapat is bejáratta szerdán vadonatúj F1-es autóját, a Mercedest a finn Valtteri Bottas és a világbajnoki címvédő Lewis Hamilton is kipróbálhatta, míg a Red Bullt ifjú tehetségük, Max Verstappen vezethette. Mindkét autótól azt várhatja a közönség, hogy legalább a dobogós helyekért harcban lesznek, de az első benyomás így is sokat számít a felkészülés során.

„Nagyszerű volt az első randi, talán az egyik legjobb, amin túl vagyunk az évek során – mondta Hamilton a bejáratás után. – Mindig lenyűgöző látni, ahogy előző este összeáll az autó, aztán milyen simán alakul a napunk. Akadnak dolgok, amelyekkel foglalkozhatunk még, de rengetegen, fáradhatatlanul dolgoztak, hogy ez az autó összeálljon.”

„Nagyon jó látni, hogy kimehetünk, teljesíthetjük a szükséges programunkat, és letudjuk a filmforgatást” – összegzett az ötszörös világbajnok, aki a fedélzeti kamera képe alapján valóban lelkesedett a W10-zel megtett első körei során. Hozzátette, bár már hetedik éve a Mercedes-csapat versenyzője, még mindig ugyanazt a lelkesedést érezte, mint amikor először ült F1-es autóban.

A Mercedes után nem sokkal a Red Bull is munkához látott, szintén Silverstone-ban.

„Amint beültem az autóba, először nagyon izgatott voltam, aztán, amikor kihajtottam, már minden normálisnak tűnt. Jó érzés volt, nem akadt probléma, ennek nagyon örülök. Ez persze még csak egy filmforgatás, rendes abroncsaink sincsenek, majd Barcelonában kezdődhet az érdemi munka, de egyelőre minden rendben van” – nyilatkozta Verstappen.

„Az elmúlt évek során megtanultuk a leckét, fontos, hogy legyen egy ilyen napunk a tesztelés előtt. Első benyomáshoz jutunk, kiderül, hogy vannak-e apróbb gondok az autóval vagy a motorral, de szerencsére nem volt ilyen. Nagyon pozitív, hogy össze tudtunk rakni egy ilyen napot, mint a mai volt.”

Verstappen a tesztnap után azt mondta, mosolyogva szállt ki az első etap után, szerinte az autó jól viselkedett és a motorral kapcsolatosan is kellemesen csalódott.

Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke megerősítette, hogy a szerdán bemutatott, és a bejáratáson használt festés csak egyszeri alkalomra szólt, a csapat már a jövő héten kezdődő, barcelonai tesztre visszahozza a megszokott arculatát. Az egyszeri megjelenést egyébként Verstappen és újdonsült csapattársa, Pierre Gasly is méltatta, valamint a mi tetszésünket is elnyerte.

Magyar művész varrta ki Hamiltont

A brit pilótához kapcsolódó, de a versenyzéssel nem szorosan összefüggő hír, hogy legújabb tetoválását egy magyar művész, Bercsényi Balázs készítette Londonban. A motívumok az isteni szeretetet és védelmet szimbolizálják, Hamilton csillagjegyét és egy kardforgató motívumot is tartalmaznak.
View this post on Instagram

protection and divine love for @lewishamilton ⚔️

A post shared by BB (@balazsbercsenyi) on