Társoldalunk:

Mick Schumacher felszólalt az őt apjával mutató kamufotók ellen

2019.02.05. 16:19

Mick Schumacher, a hétszeres Forma-1-es világbajnok Michael Schumacher fia megelégelte, hogy bizonyos fotókról tévesen állítják, hogy ő, vagy nővére látható rajtuk gyerekként apjuk társaságában.

Michael Schumacher teljes pályafutása alatt híresen óvta családját a médiától, gyerekeit nem lehetett látni a Forma-1-es versenyeken, ahogyan különböző szponzoreseményeken sem, de bulvárcikkek sem jelentek meg róluk. Ennek tükrében érthető, hogy a sajtó szinte kincsként tekintett minden olyan fotóra, amikor valahogyan mégis sikerült lekapni a rekordbajnokot 1997-ben született lányával, Gina-Mariával, vagy 1999-ben világra jött fiával, Mickkel.

Mick Schumacher egy posztban gyűjtötte össze a szóban forgó fotókat

Egyes sajtóorgánumok azonban több ilyen képet tévesen azonosítottak és úgy publikálták azokat, mintha Schumacher egyik vagy másik gyerekével lenne látható rajtuk. Ebből kifolyólag a hétszeres világbajnok azóta maga is autóversenyzővé lett fia, a most 19 éves

Mick Schumacher a maga kezébe vette a dolgot és közösségi oldalain hívta fel a figyelmet azokra a fotókra, amelyek rendszeresen keringenek a médiában tévesen őt, vagy nővérét, Gina-Mariát ábrázoló képeknek titulálva.

„Ezeket a képeket gyakran azért jelentetik meg, hogy gyerekként mutassanak meg az apámmal” – írta a posztjában Mick Schumacher. Leszögezem: ezek a képek NEM engem ábrázolnak, sem Ginát. Sajnálom a képen szereplő embereket, csak kérni tudom a médiumokat, hogy távolítsák el ezeket a képeket az archívumukból."

Mick az édesapja sikereit bemutató, Schumacher 50 című kiállításon Maranellóban

Michael Schumacher súlyos 2013-as síbalesete előtt fia még csak szárnyait bontogatta gokartversenyzőként, gyakran ráadásul álnéven versenyzett, hogy elkerülje a médiafelhajtást, így apja hiába volt ott több versenyén is, azokról sem jelentek meg képek. Azóta Mick nemzetközileg is ismert autóversenyző lett, tavaly megnyerte a Forma-3-as Európa-bajnokságot, az idén pedig már a Ferrari versenyzői akadémiájának tagjaként a Forma-2-ben versenyez, mindezt azonban az otthonában a fejsérüléséből felépülni igyekvő édesapja nélkül teszi. Mielőtt megkezdte volna a felkészülést a vörösök többi juniorpilótájával a szezonra, Mick többedmagával meglátogatta a maranellói Ferrari-múzeumban az édesapja 50. születésnapjára nyílt kiállítást, amelyen megható képek készültek arról, ahogy az édesapja sikereit ábrázoló fotókat, valamint Michael Schumacher egykori versenyautóit nézegeti.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK