Kriptovaluta lett a Red Bull új szponzora

Forma-1, Max Verstappen, Red Bull Racing, Abu-dzabi teszt
ABU DHABI, UNITED ARAB EMIRATES - NOVEMBER 27: Max Verstappen of the Netherlands driving the (33) Aston Martin Red Bull Racing RB14 TAG Heuer on track during day one of F1 End of Season Testing at Yas Marina Circuit on November 27, 2018 in Abu Dhabi, United Arab Emirates. (Photo by James Bearne/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool // AP-1XN3FHX952111 // Usage for editorial use only // Please go to www.redbullcontentpool.com for further information. //
Vágólapra másolva!
A kriptovaluta rohamos fejlődése a jelek szerint a Forma-1-et is elérte a Red Bull FuturoCoinnal kötött szerződésének képében. Nemcsak a bikások, hanem a McLaren is új támogatóval gyarapodott.

Jövő héten mutatják be a Red Bull idei F1-es torpedóját, az RB15-öt, Max Verstappen, az idei szezonra az energiaitalosok rangidős pilótájává előlépve azonban már vezette az új konstrukciót a szimulátorban, az első benyomásai pedig pozitívak voltak. Nem csak a szimulátorban zajlik azonban az élet Milton Keynes-ben, hanem a marketing részlegen is, a Red Bull lett ugyanis az első csapat, amely kriptovalutával kötött szponzori szerződést. Mindeközben a McLaren is új támogatóval bővült, ők a csokiital-gyártó Huskival szerződtek.

Verstappen már a Red Bull idei, Honda logóval ellátott overaljában pózol Forrás: Red Bull

Eddig a Mercedes az egyetlen istálló, amely a bemutatója mellett új versenygépe bejáratásának idejét is közölte, Helmut Marko, a Red Bull tanácsadójának korábbi nyilatkozata alapján azonban valószínű, hogy a bikások is pályára viszik új autójukat még a február 18-i első teszt előtt.

Virtuálisan pedig már meg is tették ezt a lépést, Max Verstappen a főhadiszálláson körözött az immár Honda motorral hajtott versenygéppel.

„Még csak a szimulátorban vezettem az új autót, ott pozitívak voltak a benyomásaim, de természetesen soha nem lehet tudni, hogy mit csinál a többi csapat" – nyilatkozta a holland új ruhakollekciójának bemutatóján.

Verstappen amondó, hogy először a futamgyőzelmeket kell megcélozniuk az idén, aztán menet közben, ha jól alakulnak a dolgok, talán még a világbajnoki cím megszerzése is előtérbe kerülhet. „Ez egy új kezdet a Hondával, mindenki motivált, mindannyian várjuk az új szezont.

A csapatban rengeteg a pozitív energia, mindenkit a győzni akarás hajt, azt hiszem, most mindkét fél, a csapat és a motorszállító részéről is működni fog a dolog."

A Red Bull lett az első kriptovalutával szerződő csapat az F1-ben Forrás: Red Bull

Könnyen lehet, hogy már a várhatóan 2021-től bevezetésre kerülő költségsapkára készülve a Red Bull együttműködésre lépett a FuturoCoin nevű kriptovalutával,

ezzel pedig az első F1-es csapat lett, amelynek valamilyen kriptovaluta lett a szponzora.

A kriptovaluta leegyszerűsítve egy olyan digitális fizetőeszköz, amely decentralizált, azaz két ember központosítás (bank) nélkül tud pénzt küldeni egymásnak, vagy fogadni a másiktól. Az első és legismertebb kriptovaluta a 2009-ben megjelent Bitcoin. Becslések szerint mára több ezer kriptovaluta létezik.

„Igazán figyelemreméltó a blokklánc technológia és a kriptovaluta felemelkedése, örömünkre szolgál, hogy mi lehetünk az első Forma-1-es csapat, amely foglalkozik ezzel a dologgal a FuturoCoinnal kötött együttműködésünkön keresztül” – mondta Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke.

„A kriptovaluták és a Forma-1 nagyon hasonlítanak, az értékeik nagyon hasonlóak, mint például a sebesség, a technológia, és az, hogy megelőzik a korukat. Nagy motorsport-rajongó vagyok, a Forma-1 pedig mindig is érdekelt" – nyilatkozta Roman Ziemian, a FuturoCoin társalapítója.

A McLarennek is új szponzora lesz Forrás: Pirelli

Noha csapatként az első, az F1-ben nem számít teljesen úttörőnek a kriptovalutával a Red Bull,

Romain Grosjean, a Haas versenyzője ugyanis már partnerségre lépett a SoccerCoin nevű kriptovalutával,

amelynek logói az idei szezontól a sisakján is láthatóak lesznek.

A McLaren becsokizott

Azt gondolná az ember, hogy a Ron Dennis irányítása alatt híresen technokratává váló McLaren az elsők között aknázná ki a kriptovalutában rejlő lehetőségeket, Wokingban azonban teljesen más irányba indultak, és szerződést kötöttek a csokoládéitalokat gyártó svéd Huski Chocolate-tal.

A magát a „kaland és felfedezés első számú csokiitalaként" aposztrofáló Huski logói a csapat február 14-én érkező új autójának hátsó szárnyán, valamint a versenyzők overalján jelennek meg.

Fredrik von Essen, a Huski elnöke elmondta, hogy a cég egy új, hideg csokiitalt tervez bevezetni, amelyhez szerintük a McLaren a legjobb partner.