Vágólapra másolva!
Eddig kimaradt az F1-ben jellemző lélektani hadviselésből és a politikai játszmák is elkerülték Charles Leclerc-t, és a Ferrari új versenyzője úgy véli, az őszinteség a legjobb módszer arra, hogy ez így is maradjon.

Izgalmas versenyzőpárossal készül a 2019-es szezonra a világbajnoki címre hajtó Ferrari, miután a veterán Kimi Räikkönent egy ígéretes tehetségre, Charles Leclerc-re cserélték Sebastian Vettel oldalán. Leclerc eddig mindössze egy szezont töltött el az F1-ben, de ennyi is elég volt ahhoz, hogy felhívja magára a figyelmet.

A monacói pilóta az F2 bajnokaként érkezett a Sauberhez, de csak az Azeri Nagydíjon jött lendületbe, előtte saját elmondása szerint „hihetetlenül keményen” dolgozott azon, hogy rátaláljon a saját gyengeségeire. Ennek is köszönhette, hogy az első három futam után „nagy lépést” tett előre, és utána „eléggé erős” tudott lenni.

Az idén már Leclerc is a Ferrari teljes jogú tagja Forrás: © FERRARI MEDIA/© Foto Studio Colombo

„Eleinte igencsak elbizonytalanító volt, hogy annyi emberrel kellett beszélnem, mert mindent kielemeznek, amit az ember mond, nemcsak a mérnökök, hanem sokan mások is. Ez nem ijesztő, elbizonytalanító, aztán az ember megszokja, így a visszajelzései sokkal precízebbek lesznek, mert annyian dolgoznak a háttérben.”

Leclerc-t és a Ferrarit sokan féltik attól, hogy hasonló helyzetbe kerülhet Vettellel, mint 2007-ben az ifjú Lewis Hamilton és a kétszeres világbajnok Fernando Alonso,

a monacói tehetség azonban úgy véli, tiszta beszéddel kimaradhat a felhajtásból. „Eddig nem sok dolgom volt a politikai ügyekkel, és próbálok majd egyszerűen a lehető legőszintébb lenni a médiával, így nem lesz felhajtás. Egy kicsi mindig lesz, de egyelőre nem nagyon szembesültem ezzel” – foglalta össze.

Vajon jól kijönnek majd egymással? Forrás: NurPhoto/Xavier Bonilla/NurPhoto/Xavier Bonilla

A két pilóta párharcára sokan kíváncsiak, köztük a 2016-os világbajnok Nico Rosberg is, aki az olasz Autosprintnek azt mondta, már csak azért is bekapcsolja majd a tévét, hogy lássa a két Ferrari-versenyző párharcát. „Leclerc nagyon erős, Vettel pedig egy nehéz évet hagy maga mögött. Összeszedettnek kell maradnia, és mindent bele kell adnia, ha ő akar a Ferrari vezére maradni.”

Rosberg szerint Leclerc vállait nagy nyomás terheli majd, elképzelhetőnek tartja, hogy a két pilóta egymásnak feszül, de szerinte inkább Vettelen múlik majd, hogyan alakul a páros sorsa.

„Vettel nem olyan nehéz csapattárs, mint Alonso, és Leclerc sem olyan harcos, mint Lewis” – vélte, majd honfitársával kapcsolatban megjegyezte: „Amikor valakinek túl nagy az önbizalma, ahogy néha neki is, akkor nehéz ezen a hozzáálláson változtatni. Én azt gyanítom, hogy ő nem képes változtatni ezen.”