Mick Schumacher szezonközi teszten vezetheti az idei Ferrarit?

Forma-1, Mick Schumacher, Scuderia Ferrari
PHOTOMONTAGE: Media in Italy: Mick SCHUMACHER is test driver at Ferrari. Archive photo; Mick SCHUMACHER, (ENG, PREMA Theodore Racing), gesture, action, single image, single cut motif, portrait, portrait, portrait. Fia Formula 3 European Championships, Formula 3, at the Hockenheimring on 13.10.2018. | Usage worldwide
Vágólapra másolva!
Olasz sajtóértesülések szerint a 2019-ben a Forma-2-ben versenyző Mick Schumacher Barcelonában vagy Bahreinben hivatalos teszten vehet részt a Ferrari idei F1-es autójával.

Mick Schumacher a 2019-es szezont a Forma-2-ben tölti, de könnyen lehet, hogy nem csak a Prema csapat autóját fogja terelgetni az idén, hanem a Ferrari F1-es torpedójában is lehetőséget kap. Az ifjú Schumacher látványa a vörös autóban már csak édesapja miatt sem lenne mindennapi, a hétszeres világbajnok legnagyobb sikereit aratta a maranellói istállóval. Fiát már többször is szóba hozták a Ferrarival és pedzegették, hogy csatlakozhat a Scuderia versenyzői akadémiájához, eddig azonban nem tűnt szükségesnek, hogy Mick Schumacher belépjen bármelyik F1-es csapat utánpótlásprogramjába. A száguldó cirkusz közelébe kerülve azonban már más a helyzet, a Motorsport.com olasz kiadásának értesülései szerint pedig hamarosan alá is írhatják a szerződést.

Mick Schumacher hamarosan a Ferrari versenyzői akadémiájának tagja lehet Forrás: Picture-Alliance/AFP

Mick Schumacherről 2018-ban szerzett F3-as bajnoki címe után több F1-es csapatfőnök, köztük az akkor még a Ferrarit irányító Maurizio Arrivabene is elismerően beszélt és kijelentette: Maranello ajtaja már csak édesapja miatt is mindig nyitva áll a fiatal Schumacher előtt. A 19 éves pilótát a Red Bull juniorprogramjával is szóba hozták egy esetleges 2019-es toro rossós ülés képében, ő azonban inkább aláírt a Forma-2-be azzal a Premával, amellyel az F3-ban is versenyzett.

Az F1 előszobájába lépve azonban már kulcsfontosságú egy fiatal pilótának a jövőre nézve, hogy kapcsolatban áll-e valamelyik csapattal. Ez vezérelheti Mick Schumachert és menedzsmentjét is, a Motorsport.com olasz kiadásánál dolgozó Roberto Chincero szerint ugyanis a feleknek már csak a részletekben kell megegyezniük, mielőtt

a hétszeres világbajnok fia csatlakozik a Ferrari versenyzői akadémiájához.

Mindezzel a hírek szerint az is együtt jár, hogy

Mick a bahreini és a spanyol verseny után rendezett szezonközi F1-es tesztek valamelyikén vezetni fogja a Ferrari 2019-es autóját.

Az összesen négy tesztnapból kettőn olyan, az ehhez szükséges licenccel rendelkező versenyzőt kell autóba ültetnie a csapatoknak, aki legfeljebb két Forma-1-es versenyen vett részt eddigi pályafutása során. Mick mellett egy napot kaphat a 2018-as F3-as csapattársa, az új-zélandi Marcus Armstrong is. Tavaly az ilyen tesztnapokon Antonio Giovinazzi ült a Ferrariban, ő az idei szezontól azonban már a Saubernél szerepel főállású pilótaként.

Mick Schumacher Abu-Dzabiban már F2-es munkaeszközét is tesztelte a tavalyi szezon után

A Ferrarinak azért is lehet fontos Schumacher szerepeltetése, mert a két szezonközi tesztet, valamint az Abu-dzabi Nagydíj után rendezett Pirelli-tesztet leszámítva a többi csapathoz hasonlóan nincs lehetőségük kipróbálni fiatal pilótákat.

Úgy tűnik, Domenicali nem tér vissza a Ferrarihoz

Schumacher kipróbálása mellett jóval égetőbb kérdések is foglalkoztatják jelenleg a vörösöket, Maurizio Arrivabene elküldése és Mattia Binotto csapatfőnöki kinevezése után felerősödtek azok a pletykák a Ferrari háza táján, amelyek szerint John Elkann elnök megpróbálja visszacsábítani a Scuderiát 2008 és 2014 között csapatfőnökként irányító Stefano Domenicalit. A Ferrarit 23 évig szolgáló, jelenleg a Lamborghini vezérigazgatói posztját betöltő szakembert Louis C Camilleri, a nyáron kinevezett vezérigazgató helyére nézte ki Elkann,

Domenicali azonban a Motorsport.com olasz kiadása szerint visszautasította az ajánlatot, és inkább marad a Lamborghininél.

Domenciali irányítása alatt a Lamborghini gazdasági eredményei nagyban javultak, vélhetően ezért sem hagyná el jelenlegi munkahelyét a volt Ferrari-csapatfőnök, aki szinte kéz a kézben járta végig a maranellói ranglétrát Binottóval, a párosuk tehát valószínűleg jól működött volna.