Társoldalunk:

Ricciardo: Csak fél lábbal voltam bent a Mercedesnél

2019.01.04. 14:21

Az ausztrál pilóta elárulta, tanulásként fogta fel, hogy pályafutása során először ő is részt vett a pilótapiacon, mielőtt elfogadta a Renault ajánlatát.

A Renault pilótájaként kezdi meg a 2019-es szezont Daniel Ricciardo, miután általános meglepetést keltve elhagyta a Honda-motorra váltó Red Bullt. Az ausztrál versenyzőt az előző idény elején a Ferrarival és a Mercedesszel is összefüggésbe hozták, de úgy tűnt, ezek a lehetőségek gyorsan elillantak.

Az ESPN értesülése szerint Ricciardo még egészen a Német Nagydíjig képben volt a Mercedesnél, de Toto Wolff végül meghosszabbította Valtteri Bottas szerződését, igaz, csak egy évre, míg Ricciardo hosszabb elköteleződésre hajtott. A hétszeres futamgyőztes végül a Magyar Nagydíj után a Renault ajánlatára bólintott rá.

Ricciardónak új élmény az átigazolásForrás: 2018 Getty Images/Mark Thompson

„Tudtam, hogy a tárgyalások eltartanak majd egy darabig, miközben próbáljuk kiismerni egymást, de eljutottunk június-júliusig, és bár beszéltünk párszor, nem nagyon jutottunk sehova – mondta Ricciardo a Mercedesről. – [Úgy voltam vele, hogy] ha kellek nektek, mondjátok, különben megyek tovább, ez teljesen rendben van.”

Egyszer mindenki eljut arra a pontra, amikor fekete-fehér választ vár, és ennyi. A játszmázás kissé fárasztó tud lenni.

Ricciardo nem volt biztos abban, hogy játszadoztak-e vele, lehetségesnek tartotta, hogy csak megrekedtek a tárgyalások. Úgy vélte, ebből is tanult, és a tapasztalatot felhasználhatja majd, amikor a következő szerződéséről egyeztet. Biztos abban, hogy lesz még erre alkalma, és abban is, hogy lesznek dolgok, amiket másként csinál majd.

Hamilton a szezon elején arra bátorította Ricciardót, hogy maradjon a Red BullnálForrás: AFP/William West

„Nem feltétlenül bánok bármit is, ez csupán egy tanulási folyamat – vélte. – Ennek egy része mókás volt, izgalmas élmény volt részt venni ezeken a megbeszéléseken. Ez mind új volt számomra” – árulta el, és hozzátette, hogy minden alkalommal próbálta előre kitalálni, milyen lesz majd a találkozók menete.  

„Végül is, voltak csapatok, amelyek nagyon akartak engem, és akadtak olyanok, ahol fél lábbal bent voltam az ajtón, de nem igazán jött össze. Például a Mercedes. Bizonyos esetekben ez összezavart, hiszen az ember nyilvánvalóan próbálja kitalálni, hogy mi igaz, és mi nem, ki egyenes és ki nem. Ez is érdekes volt, de kissé járatja az ember elméjét.”

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK