Vágólapra másolva!
Külön pech, hogy a balesetek többsége ellen semmit sem tehettek. 740 millió forintba kerültek a tavalyi szezonban elszenvedett károk.

A Toro Rosso két versenyzője, Pierre Gasly és Brendon Hartley a tavalyi szezonban sokszor keveredett csetepatéba, illetve szenvedett műszaki meghibásodásokat, ami igen drágának bizonyult: a csapat főnöke, Franz Tost elmondása szerint a károk összege félúton volt fél- és egymilliárd forint között. "Nagyon sok balesetet szenvedtünk, amelyekben 2,3 millió euró [740 millió forint] volt a kár" – jelentette ki.

"Gasly Barcelonában Grosjeannal, Franciaországban Oconnal ütközött, az elsőnél semmit sem tehetett ellene. Aztán Hartley Kanadában Stroll-lal ütközött, Silverstone-ban a fallal [, miután szétesett a futóműve], Monzában pedig két Vandoorne-nal és Ericssonnal, amivel az autó majdnem mind a négy sarkát lezúzta."

Hartley néhány méter után kiesett az Olasz Nagydíjon Forrás: 2018 Getty Images/Dan Istitene

Idén teljesen új felállással, Danyiil Kvjattal és az újonc Alexander Albonnal indul harcba a csapat.

Mindkettejükben az a különleges, hogy a Red Bull legalább egyszer már kirostálta őket,

mégis újabb lehetőséget kapnak.

A Red Bull sportszakmai vezetője, Helmut Marko Albonról elmondta, hogy a nehéz időszaka óta megváltozott, az ismét visszafogadott Kvjattal kapcsolatban pedig azt, hogy egyáltalán nem olyan ember, mint amilyennek kívülről látszik.

– jelentette ki a Motorsport-Total.com-nak, elárulva, hogy a pilóta Tolsztojt olvas és klasszikus zenét hallgat. – Mentálisan mélyre került, ami egyre inkább kihatott a vezetésére is, ezért váltunk meg tőle."

"A következő években fontos lesz a Toro Rossónál, hogy legalább az egyik pilótánk változatlan maradjon, hogy iránymutatást adjon a beállításokkal.