Vágólapra másolva!
Nem volt teljesen nyugodt a karácsonyi felkészülés Toto Wolff számára, miután megtudta, hogy Lewis Hamilton fogta magát, és elment tesztelni egy superbike-ot.

Az F1-es szezon végeztével Lewis Hamilton a korábban F1-es teszteket és nagydíjakat is bonyolító Jerez pályájára utazott, ahol kipróbált egy Yamaha superbike-ot. A tempója és kisebb balesete a helyszíni stábot, a teszt ténye pedig csapatfőnökét, Toto Wolffot döbbentette meg.

Wolff a La Gazzetta dello Sport hasábjain még karácsony előtt azt állította, nem tudott a tesztről annak ellenére, hogy a Mercedes egyik szponzora, a Monster logói is feltűntek Hamilton ruházatán, ráadásul az italmárka fotókat is kiadott az eseményről.

Hamilton motorozása nem tette boldoggá Wolffot Forrás: NurPhoto/Joan Valls/Urbanandsport/NurPhoto/Joan Valls

„Amikor elterjedtek a hírek, megpróbáltam rögtön elérni őt – mondta Wolff a brit pilóta kapcsán. – Ezért felhívtam a vele lévő három mérnök egyikét és megkérdeztem, hol vannak. [Azt felelték], hogy egy pályán vannak, [mire megkérdeztem, hogy] akkor most mindhárman motoroznak-e, [erre azt mondták, hogy] igen, de már végeztek.”

Wolffot végül az nyugtatta meg, hogy bár Hamilton elesett, nem sérült meg, ezért utólag már lazán kezelte az ügyet. „Mindannyian megkönnyebbülten nevettünk, de az biztos, hogy karácsonyra nem motorkerékpárt kap tőlem” – mondta még az ünnep előtt.

Középen Aldo Costa Forrás: Daimler AG/Steve Etherington for Mercedes-Benz Grand Prix Ltd./Steve Etherington

Miközben a világ elsősorban a versenyekre figyel, Wolffnak számos személyi kérdéssel is foglalkoznia kell a csapat működése érdekében. A pletykákra reagálva az olasz sportlap hasábjain tagadta, hogy ajánlatot tettek Mattia Binottónak, a Ferrari technikai igazgatójának, akit „remek mérnöknek” nevezett, de szerinte James Allison vezetésével nagyon jó mérnöki stáb állt össze náluk.

Ez a stáb jövőre kissé mégis átalakul, mivel az eddigi főtervező, Aldo Costa hátralép, és tanácsadóként segíti majd a csapatot. Wolff elmondta, Costát a barátjának tekinti, és fontos neki, hogy nem távozik teljesen. „A fiatalokat hagyni kell fejlődni, lehetőséget és felelősséget kell adni nekik. Az F1 őrületes tempóban fejlődik. Az tesz még boldogabbá, hogy tőlünk senki sem távozik haraggal.”