Társoldalunk:

Alonso áprilisban kezdi az IndyCar-teszteket

2018.12.22. 16:42

A McLaren jól halad az IndyCar-csapatuk felépítésével, arra viszont még várniuk kell, hogy pályára léphessenek a saját autójukkal.

Saját csapattal készül a McLaren a 2019-es Indianapolis 500-ra, ahol ismét Fernando Alonso vezeti majd az autójukat azzal a céllal, hogy a Monacói Nagydíj és a Le Mans-i 24 órás verseny megnyerése után az oválpályás viadalt is megnyerje. A spanyol pilóta 2017-ben már szerencsét próbált az Indy 500-on, akkor a Honda motor hibája miatt feladta a versenyt.

Zak Brown, a McLaren csapatfőnöke egy sajtóbeszélgetésen elárulta, jól haladnak az előkészületekkel, Bob Fernley révén már van elnöke a programjuknak, szerződtettek mérnököt és vezető szerelőt is, a teljes stáb felállítása terén pedig félúton járnak. Haladnak az infrastruktúra összeállításával is, a szállítójárműveket például már megvették.

Alonso jövőre már a McLaren saját autójával megy majd, Chevrolet motorralForrás: Copyright-FDMAS 2017/Forrest Mellott

„Mindkét versenyautónkat megrendeltük már, és bejelentettük az együttműködésünket is a Chevrolet-val. Az autóinkat valamikor január közepe és vége között szállítják le – árulta el. – A jelenlegi tervünk, hogy idehozzuk őket a McLarenhez. Lesz egy autóépítő programunk az MTC-ben” – utalt a wokingi központra.

Brown elárulta, további bejelentéseket tervez személyügyi és szponzori fronton is, és azt ígérte, hogy „nagyszerű megjelenésű” IndyCarral állnak majd rajthoz.  

A Crash.net kérdésére Brown elárulta, a tesztelésre vonatkozó korlátozások miatt április elején kezdik majd a pályateszteket. „Utána persze a szabályokban megengedett maximumot lefutjuk majd Indianapolisban és attól távol is” – ígérte. Az első kollektív teszt Indianapolisban 2019. április 24-én lesz, egy hónappal a verseny előtt.

Európai stílusú pályán is kipróbálta már az IndyCart - Galéria!Forrás: IndyCar

Ezek újabb fontos dátumok Alonso 2019-es naptárában, amelyben egyelőre a Daytonai 24 órás verseny (január 26-27.), valamint a WEC fordulói szerepelnek a májusi Indy 500 mellett, de az sem kizárt, hogy a spanyol veterán a McLaren következő F1-es autóját is tesztelni fogja. Brown erről még beszélni akar vele.

Egyeztettünk már Fernandóval egy folyamatban lévő szerepvállalásról, de ez még zajlik. Szerintem a következő 30 nap során hozunk döntést 

– mondta Brown. – Fernando maga is szerette volna maga mögött hagyni a szezont, kissé lazítani, aztán majd eldönti, mit szeretne csinálni jövőre. Ott van neki a WEC és Daytona, részt vesz az Indianapolis 500-on, úgyhogy ezektől elég mozgalmas lesz az első féléve. Nagyon meglepne, ha nem lenne ott néhány Forma-1-es futamon és nem segítené a McLarent a tapasztalataival. Ennek részeként egyszer az autónkat is kipróbálhatná.”

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK