Vágólapra másolva!
A Magyar Nagydíj alkalmából a Hősök terét használták jelképként. Megmutatjuk a Ferrari idei teljes gyűjteményét!

Egyre népszerűbb divat az F1-es csapatok körében, hogy művészi jellegű, bár gyakran giccsbe hajló posztereket készítenek a soron következő nagydíj felvezetéseként. A sort a ma már nem létező Manor istálló kezdte, de átvette az ötletet a Renault, a Red Bull és a Ferrari is.

A Scuderia tavaly a Szabadság hidat választotta az F1-es autója háttereként, az idén pedig egy nemzetközi szinten még ismertebb látványosság, a Hősök tere szoborcsoportja jelenik meg a digitális plakáton.

All Ferrari posters

A naplementében a szezon végén elküldött Kimi Räikkönen száguld el az Andrássy úton a térről, és tűzijáték is került a digitális képre, ami a hangulatát tekintve, több más futam plakátjához hasonlóan kissé eltúlzott, de mindenképpen látványos alkotás.

Az idei posztergyűjtemény erőssége, hogy a tavalyihoz hasonlóan ismét különböző stílusú képek készültek, ezekkel az alkotók az adott helyszín kultúrájára is próbáknak utalni. Spielbergnél például megjelenik a hamisítatlan alpesi táj, Spánál a legendás Eau Rouge,

Paul Ricard alkalmával pedig képregényes stílust alkalmaztak.

Érdekesség, hogy míg tavaly a Ferrari „semleges” képeket készített, az autókon nem szerepeltek a rajtszámok (bár a sisakok felismerhetők voltak), az idén viszont Sebastian Vettel és Räikkönen autója váltakozva vagy együtt látható a posztereken.