Társoldalunk:

Visszatért a Ferrarihoz a Bahreinben elgázolt szerelő

2018.12.07. 15:13

Francesco Cigarini újra munkába állt a Ferrarinál, miután a Bahreini Nagydíjon balesetet szenvedett Kimi Räikkönen kerékcseréjénél.

A szezon elején szokatlanul gyakoriak voltak a hibák a bokszkiállások során, többször is előfordult, hogy az autókat nem megfelelően rögzített kerekekkel engedték ki a pályára, és egy sajnálatos sérülés is előfordult a Bahreini Nagydíjon. A Ferrari pilótája, Kimi Räikkönen tévesen kapott zöld jelzést, ezért önhibáján kívül elütötte a bal hátsó kerekénél dolgozó Francesco Cigarinit.

Egészségéért a Ferrari korábbi pilótája, Fernando Alonso is aggódott, az olasz szerelőt gyorsan megműtötték, majd hosszú hónapokig otthonában gyógyult, rehabilitáción vett részt, de az Instagram-profilján mindig lelkesítő üzeneteket osztott meg. Itt tájékoztatta követőit is arról, hogy visszatért Maranellóba, és újra munkába állt a Ferrarinál.

„Újra itt, vége az első napnak a suliban. Köszönet mindenkinek, hála a családomnak. Az elmúlt 8 hónap után ideje előre tekinteni, továbbra is pozitív hangulattal” – írta Cigarini az Instagramon. Az olasz szerelő távolléte alatt a Ferrarit két fontos változás is érintette: Bejelentették Kimi Räikkönen távozását, és korábbi versenyzőjük, Fernando Alonso búcsút mondott a mezőnynek.

„A legjobbat kívánom a következő fejezethez és a jövőhöz kedves Kimi, és a kedves családodnak, Minttunak, Robinnak és Riannának, valamint a nagyszerű Mark Arnallnak – írta Cigarini egy másik posztban, köszönetet mondva Räikkönen személyi edzőjének is. – Örömteli volt veletek az időtöltés, köszönet mindannyiótoknak. Így sem mentek messzire a Scuderia Ferrari családjától, maradjunk kapcsolatban, remélem, jövőre találkozunk a paddockban. Ölellek.”

Cigarini a kétszeres világbajnok Alonsótól, az „öreg oroszlántól” is búcsúzott, úgy vélte, „ideje új kihívásokat keresni, és megmutatni a világnak a Szamuráj-hozzáállást”. A szerelő a spanyol pilótának is egy nagy ölelést küldött, és hozzátette: „Tanulj valami újat. Hajts rá! Várom, hogy előbb-utóbb újra találkozzunk.”

Azt egyelőre nem tudni, hogy a kedélyes olasz szerelő a továbbiakban milyen feladatot kap a Ferrarinál, ami a baleset után rögtön változtatott a bokszmunka menetén, Cigarini helyére pedig egy másik munkatársa állt be.    

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK